İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: “ARKADİ HUGASYAN BÖLGEDE MERKEZİ ŞAHSİYET”

Dün Dışişleri Bakanlığı’nda; Ermenistan Dışişleri banı Vartan Oskanyan ve AB özel temsilcisi Heyki Dalvide ortak bir basın açıklamasında bulundular.

Oskanyan; bunun Sn. Dalvide’nin bölgeyi 3. ziyareti olduğunu vurguladı. Ziyaret; AB-Ermenistan İşbirliği Kurulu çerçevesinde gerçekleşti. Görüşme, ermeni tarafına, Brükselde başlatılan diyaloğu devam ettirme olanağı sağlıyor.

Oskanyan; AB-Ermenistan ilişkilerinde 3 konunun önemini vurguladı. Bunlar 1. Ermenistan’ın, özellikle Güney Kafkasya’daki yeri ve AB içindeki rolü, 2. Karabağ çatışması, 3. Ermenistan’ın komşu ülkelerle, özellikle Türkiye’yle ilişkilerinin düzenlenmesi.

Oskanyan, yukardaki meselelerin tartışıldığını ve Sn. Heyki Dalvide’yle yapılan görüşme sonuçlarından memnun olduklarını ifade etti.

Delviden yaptığı açıklamada, Ermenistan’da ölüm cezasının kaldırılmasından ve Parlamento gündeminde olan yasal düzenlemelerden ötürü memnuniyetini ifade ederken, Cumhurbaşkanı Koçaryan, Parlamento Bşk. Artur Bağdasaryan ve Parlamentodaki partilerin lişderleriyle de görüştüğünü söyledi.

Ermenistan’ın yasal mevzuatını iyileştirme ve insan haklarının savunulması alanında olumlu gelişmeler de gördüğünü belirten Delviden, basın mensuplarının Arkadi Hugasyan’a ilişkin sordukları soruya, Arkadi Hugasyan’ın, bölgedeki merkezi kişi olduğunu ve AB Güney Kafkasya temsilcisi olarak “onunla görüşmeliyim, ne kadar erken o kadar iyi” dedi.

Sn. Delviden Azerbaycan’daki başkanlık seçimlerine ilişkin olarak, seçim anına dek yolsuzlukların yapıldığını, söyledi, ancak bölge için Azerbaycan başkanlık seçimleri çok önemli. Ermenistan başkanı, Azerbaycan başkanıyla müzakere edecek durumda olmalı ve aynısı Azerbaycan başkanı için de geçerli, dedi.

Basın toplantısında, Ermenistan Atom Santralı’nın kapatılmasına ilişkin soruya AB temsilcisi, konunun bugün gündemde olduğunu, ilerde de gündemde olacağını, söyledi.

Yorumlar kapatıldı.