İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ORDUNUN EÇMİADZİN’DEKİ HAC ZİYARETİ GÜNÜ

Başpatrik Karekin II, üst rütbeli subayları “Az. Nerses Şnorhali” nişanıyla onurlandırdı

Az. Eçmiadzin Basın Ofisinden edinilen bilgiye göre, az. Eçmiadzin 19 ekim’de, Savunma bakanı Serj Sargsyan mahiyetindeki, Ermeni Ordusunun üst düzey subaylarının hac ziyaretini kabul etti. Hac ziyaretinde bulunanlar arasında; Dağlık Karabağ Cum. Savunma Ordusu Bakanı Seyran Ohanyan, Ermenistan Savunma Bakan yardımcıları ve bir grup ordu üst düzey subayları da yer aldı.

Başpatrik Karekin II himayesinde hac ayini düzenlendi. Ayini; Ordu ruhani lideri Arsen Abeğa Sanosyan yönetti. Karabağ bağımsızlık savaşında şehit olanlar için de ayin-i ruhani yapıldı.

Ayinden sonra, Kabul Salonu’nda, tören katılımcılarını kutlayan Serj Sargsyan, yaptığı konuşmada, “Ordumuzda bugün yıkılmaz inancın olmasından dolayı mutluyum, ordumuzda Ermeni Kilisesi ve onun Başpatriğine yönelik büyük saygı vardır. Size, bugün bir kez daha, ordumuzun, herzamankinden daha fazla, vatanımızı korumaya muktedir olduğunu teyid etmekten ötürü mutluyum” dedi.

Başpatrik Karekin II, ordu üst düzey subaylarına yönelik kutsama sözleriyle beraber, Tümgeneraller Manvel Grigoryan, Yuri haçadurov ve Mihayil Grigoryan’ı “Az. Nerses Şnorhali” nişanlarıyla taltif etti.

Az. Eçmiadzin

Yorumlar kapatıldı.