İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: LAZARYAN ÜNİVERSİTESİ FİLİALİ’NİN İNŞAATI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Rusyanın başkentinde, 1989 yılından bu yana faaliyet göstermekte olan “Vernadun” Eğitim-Kültür Merkezi girişimi ve Rusya fed. resmi yetkililerinin olumlu görüşüyle, meşhur Lazaryan Yüksek Koleji tekrar açılıyor. Moskova Lazaryan Uluslararası Sosyal Bilimler Üniversitesi adıyla faaliyete geçecek olan üniversitenin 9 fakültesinde, 26 uzmanlık dalında eğitim yapılacak. İlişkin üniversitenin bir filialini de ülkemizin ikinci kenti olan Gümrü’de açılması kararı alındı. Bunun hem kentin gelişimi hem de bölge açısından büyük önemi var.

Gümrü’de “Vernadun” merkezi ve lazaryan Üniv. Temsilciliği kuruldu. Yerel yönetimlerle ünibersiyeye alan tahsisi konusunda anlaşmaya varıldı. Bu alan, kentin merkezinde, Alek Manukyan Sokağında bulunan, depremden kullanılamaz hale gelmiş eski pioner sarayı binası ve çevre alanı olacak.

Bu girişime öncülük ve organize eden Moskovalı vatandaşımız, tarih bilimleri doktoru Vartges Hayrabetyan, son Gümrü ziyaretinde, basına yaptığı açıklamada, Kent belediyesinin, ilişkin alandaki bina yıkımını ve çevre alanda ikamet edenleri buralardan boşaltacağına dair söz vermesine rağmen, bu işlemleri geciktirdiğini söyledi. Mimari çizimlerin yapılmakta olduğu alanın temizlenmesi işlemine daha Haziran ayında başlanmış olacaktı.

Geğam Mkrtiçyan

Yorumlar kapatıldı.