İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

vatan: Takatim tükendi ama tanrı benim kalmamı istiyor

İkinci Jean Paul, Papa oluşunun 25. yıldönümü nedeniyle dün Vatikan’da düzenlenen ayinde, “son nefesini verene kadar görevini sürdüreceği” mesajını verdi. Katolik alemi, Parkinson hastası olan ve yardım almadan yürüyemeyen 83 yaşındaki Papa’nın istifasını tartışa dursun o, ölene dek misyonunu bırakmamakta ısrarlı. Tanrı’nın kendisinin görevde kalmasını istediğini söyleyen Papa, “Tanrı benim insancıl zayıflıklarımın farkında tabii. Ama inançlı olmamı istedi. Beni inançlı olup sorumluluğumu taşımaya davet etti” diyor.

İstifası cebinde

Ancak Vatikan kulislerinde Papanın bir an önce istifa etmesi gerektiği yönünde görüşler dolaşıyor. Hatta Papa’nın durumunun farkında olduğu ve bu nedenle istifasını hazırladığı bile söyleniyor. Ancak Katolik Kilisesi’nde hiçbir kişi veya kurulun Papa’yı görevden alma yetkisi var. Zira Papalar hayat boyu hizmet için seçiliyor. Katolik Kilise’nin anayasası konumundaki Kanonik Hukuk, Papa’ya görevden feragat etme hakkını tanıyor ve Kardinaller’den oluşan bir kurulun işleri yürütmesini öngörüyor. Fakat görevini yapamaz duruma gelse de bu konuda feragata yanaşmayan bir Papa karşısında neler yapılabileceğine ilişkin herhangi bir yasal düzenlemeye yer vermiyor.

Konuşması yarım kaldı

25. yıl kutlamalarında Aziz Petrus Meydanı’nı dolduran binlerce Katolik, fiziksel olarak acı çektiği yüzünden de belli olan Papa’ya alkışlarla cesaret verdi. Ancak Papa, ayin sırasında konuşmasını tamamlayamadı, metnini yardımcısına devretti.

Yorumlar kapatıldı.