İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

aras yayıncılık: Biografilerle Ermeniler

Kevork Pamukciyan’ın toplu eserleri:

“Ermeni Kaynaklarından Tarihe Katkılar”

4. cilt: “BİYOGRAFİLERİYLE ERMENİLER” çıktı

Yazarı : Kevork Pamukciyan

Adı : Ermeni Kaynaklarından Tarihe Katkılar – IV
Biyografileriyle Ermeniler

Türü : Tarih, Araştırma

Fiyatı : 25.000.000 TL

ISBN : 975-7265-54-5

Kâğıt Cinsi (Ebadı) : Norbook Süper, 70 gr. (16×24 cm.)

Sayfa Adedi : 464

Kevork Pamukciyan’ın Türkçe makalelerini ve ansiklopedi yazılarını bir araya getiren Ermeni Kaynaklarından Tarihe Katkılar dizisinin son cildi, Pamukciyan tarafından Ermeni şahıslar hakkında ansiklopedilere yazılmış 350’ye yakın biyografiyi bir araya getiriyor. Pamukciyan’ın muhtelif yazılarında ismi geçen 2.500 kadar kişi hakkında derlenen biyografik notlarla zenginleştirilen kitap, bir bakıma “Türkiye Ermenileri Tarihinde Kim Kimdir” kitabı niteliğinde.

Kevork Pamukciyan’ın biyografi yazıları, zengin kaynak kullanımıyla hemen dikkati çeker. Çalışmalarına İstanbul’daki önemli Ermeni mezarlıklarının mezar taşı kitabelerini ve on kadar kilisenin vaftiz ve vefiyat kütüklerini derlemekle başlamış olan Pamukciyan, akla ilk gelecek olan temel kaynakların yanı sıra, mezar taşı kitabelerinden Ermenice yazmaların muhtıralarına, kiliselerin vaftiz, evlenme ve ölüm kayıtlarından bağışçı listelerine kadar farklı kaynakları da etkili bir şekilde kullanmaktaydı.

Bu özelliği Pamukciyan’ı ansiklopedi yayıncıları için Ermeniler konusunda başvurulacak ilk kişi haline getirmiş ve 1950’lerden 1990’lara Türkiye’de yayınlanan beş ansiklopediye katkıda bulunmuştu.

Yorumlar kapatıldı.