İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

akşam: Hz. İsa ve Meryem vekalet verebilir mi

Geçmiş dönemde mallarını Hz. İsa ve Hz. Meryem’in üzerine geçirerek kaçıran azınlık vakıfları, şimdi bunları geri alabilmek için bu iki mukaddes isimden vekalet almak zorunda

TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda azınlık vakıflarıyla ilgili brifing, geçmiş dönemde mallarını devletten kurtarmak isteyen azınlık vakıflarının Hz. İsa ve Hz. Meryem adına yaptıkları mal devrini ortaya çıkardı. Brifing sırasında azınlık vakıflarına malların devredilebilmesi için Hz. İsa ve Hz. Meryem’in noterden vekalet vermesi söylenince, üyeler gülmekten kendilerini alamadı.

İnsan Hakları Komisyonu’na dün İçişleri ve Dışişleri yetkilileri, azınlık cemaatleriyle vakıflarının mal edinimleriyle ilgili yapılan yasa değişikliğinden sonraki durumla ilgili bilgi verdi.

Cemaat ve vakıfların, 1926 yılında bu kurumların mallarının devletleştirilmesini önlemek için çareyi bazı mukaddes isimlere devretmekte buldukları anlaşıldı. Bazı vakıfların, Hz. İsa ve Hz. Meryem adına mallarını kaydettirerek, bunların devlet tarafından alınmasını önledikleri de belirlendi. Yeni çıkan yasa gereği devri yapacak kişinin notere bizzat gidip vekalet vermesi gerekiyor. Ancak Hz. İsa ve Hz. Meryem üzerine mal geçiren vakıfların bunları geri alabilmeleri için iki mukaddes ismin noterden vekalet vermesi gerekiyor. Komisyon üyeleri bu bilgi üzerine kahkahaya boğuldu.

Şerife ÜSTÜNER / ANKARA

Yorumlar kapatıldı.