İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Vatikan´da hayal kırıklığı

NOBEL’in İranlı avukata verilmesi, ödülü Papa John Paul’ün (83) hak ettiğine inanan Vatikanlı yetkililer ve Katolik dünyasında hayal kırıklığı yarattı. Vatikan’da 25’inci yılını kutlayacak olan Papa’nın hastalığı dolayısıyla belki de gelecek yıl hayatta olmama ihtimali, endişeleri daha da artırdı.

Papa’nın memleketi Polonya’da da benzer bir düş kırıklığı yaşandı. 1983 yılında Papa’nın da desteğiyle Nobel Barış ödülü alan Dayanışma Sendikası başkanı Lech Walesa, ‘‘Benim hanımefendiye bir kastim yok, ancak Nobel’i bu dünyada hak eden biri varsa o da Papa’dır’’ dedi. Walesa, seçimin ‘‘büyük hata’’ olduğunu söyledi.

PAPA NİYE SEÇİLMEDİ

Nobel komitesi, üçü kadın beş kişiden oluşuyor. Komitenin, İran’da değişimi teşvik etmek için İranlı kadın avukatı seçtiği tahmin ediliyor. Uzmanlara göre, Nobel’e adını veren Alfred Nobel, ‘‘hayalcilere’’ gelecekteki çalışmaları için esin kaynağı olmak istiyordu. Bu nedenle Papa’ya ya da Vaclav Havel’e ödül verilmesi geri adım sayılabileceğinden ülkesi için canla başla mücadele eden Şirin Ebadi’ye verildi.

Yorumlar kapatıldı.