İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: MANTAŞOVLAR ZAMANI

Nubar Paşalar, Mantaşovlar, Alek manukyanlar gibi ermeni kültür ve edebiyatına katkıda bulunan büyük hayırseveler arasına Dünya Ermeni Kuruluşu girişimcisi ve lideri, Rusya Erm. Blğ. başkanı Ara Abrahamyan da katıldı.

Dün Ermeni Yazarla Blğ . (EYB) evinde yazarlarla buluşan Ara Abrahamyan, Panarmenian edebiyat fonu için 100 bin dolar tahsis edeceğini ve sponsorluğunu yaptığı “Literaturnaya Armania” dergisinin önümüzdeki yıldan itibaren yıllık 6 değil 12 sayı olarak yayımlanacağı sözü verdi.

Bilindiğ gibi birkaç gün önce Moskova’da yapılan Dünya Ermeni Kuruluşu Kurucu Kongresine katılan yazarlar arasında Davit Muradyan ve Avik İsahakyan da bulunuyordu.

EYB başkanı Levon Ananyan; Abrahamyan’ı ulusunun lideri olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Siyaset Bilimci Antranik Mihranyan Ermenistan-Diaspora dengesinin düzenlenmesi zorunluluğunu vurgularken, kongrede Kirk Kirkoryan, Charles Aznavour vb. şahsiyetlerin eksikliğinin hepimizin günahı olduğunu belirtti. V. Putin’in, ulusal nitelikli benzer toplantılara çok nadiren katıldığını da belirtti A. Mihranyan.

Toplantıda yapılan bir sürprizle, geçen yıl Moskova’da, Ermeni milletinin dostu Nansen’in anıtının açılmasını sağlayan Ara Abrahamyan, ”Nansen Fonu” başkanı Feliks Bahçinyan tarafından, “Nansen hatıra madalyonu”yla taltif edildi.

Ara Abrahamyan sadece Ermenistan’da değil Rusya sathında da ermeni edebiyatını desteklemektedir. Ermeni yazarların eserlerine sponsorluk yanısıra, “Metsanet i mir” dergisinin basımını da desteklemektedir.

Hovannes şiraz’ın cenazesinin hayatının en etkili olaylarından biri olduğunu söyleyen Ara Abrahamyan, cenaze esnasında yüzbinlerce ermeninin ve mütevefa Karen Demirciyan’ın törene katılımını unutamadığını da konuşmasında belirtti.

Ancak bugün yazar gömmek ne kadar onurlu olsa da, yazarlara yardım etmek ve desteklemek daha önemli.

Sergey Kaloyan

Yorumlar kapatıldı.