İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Herkes İlham Aliyev’e destek

ERİVAN/MOSKOVA – Azerbaycan’ın 30 yıldan fazla süre yönettikten sonra bölgede 21. yüzyılın ilk hanedanlığını kurma yolunda adımlar atan Devlet Başkanı Haydar Aliyev, ülkesinin ezeli düşmanı Ermenistan ve arkasındaki güç Rusya’dan büyük destek görüyor. Erivan ve Moskova, Aliyev’in tartışmalı bir imzayla başbakanlığa atadığı ve 15 Ekim’deki devlet başkanlığı seçimi için lehine adaylığını geri çektiği ‘oğul’ Aliyev’in Bakü’deki iktidar için en uygun kişi olduğunu duyurdu.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, Azerbaycan seçiminin Dağlık Karabağ sorununun çözümü için önemli olduğunu belirterek, “Ermenistan için en uygun aday İlham Aliyev’dir” dedi. Oskanyan, uzun süreli bir diyalog sürecini kat ettiklerini söylerken, İlham Aliyev’in Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı bünyesindeki Minsk Grubu’nun sunduğu belgelere yabancı olmadığını belirtti.

Bakü’yü ziyaret eden Rus Güvenlik Konseyi Başkanı Vladimir Ruşalyo da İlham Aliyev’in en uygun aday olduğunu söylerken, “Moskova siyasi devamlılık istiyor. Böylelikle iki ülke arasındaki dış politika yaklaşımı da devam eder” diye konuştu.

Aliyev seçim öncesi dönmeyecek

Haydar Aliyev’in ise ABD’deki Cleveland Kliniği’ndeki tedavisinin seçim öncesi Bakü’ye dönmesine elvermeyeceği kaydedildi. Bir Azeri yetkili, Aliyev’in dönüşünün ay sonunu bulabileceğini söyledi. Muhalefet, Aliyev’in aslında öldüğü ve iktidarı oğluna devretmek için ‘ölümünün açıklanmadığı’ savında. (afp, Reuters)

Yorumlar kapatıldı.