İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: DÜNYA ERMENİ KURULUŞU KURUCU KONGRESİ MOSKOVA’DA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Dün Rusya Fed. Başkenti, Sendikalar Sarayı Sütunlu salonu’nda, 52 ülkeden, 138 farklı kuruluşu temsilen 300 kişiden oluşan heyet temsilcilerinin oluşturduğu, DEK Kurucu Kongres başladı.

Rusya Erm. Blğ. başkan yrd. Vladimir Ağayan’dan telefonla aldığımız bilgiye göre oturuma Rusya Fed. Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, belediye başk. Yuri Luşkov, Dışişleri Bakanı İgor ivanov, Rusya Devlet Duması ve Ermenistan parlamentosundan milletvekilleri de katıldılar.

Kongre çalışmalarını açan DEK Kurucu Komite başkanı Ara Abrahamyan, kongre için son bir yıl içinde yapılan çalışmalardan bahsetti. Kongre katılımcıları ve misafirleri kutlayan Ermenistan Devlet başkanı R. Koçaryan, yeni uluslararası kuruluşa yönelik güvenlerini teyid etti ve kuruluşun ulusal birlik, devletin güçlendirilmesi ve Ermenistan’ın uluslararası topluluğa entegrasyonu için aktif çalışacağını belirtti. Rusya Fed. Başkanı Vladimir Putin’se yaptığı konuşmada Ermeni-Rus dostluğunu oldukça yüksek değerlendirdiklerini söyledi. Tüm Dünya Ermenileri başpatriği temsilcisi “Yeni nahcivan ve Rusya” Dini Lideri Psk. Yezras Nersisyan ve Kilikya Katoğikosluğu temsilcisi de birer konuşma yaptılar.

Vladimir Ağayan, bugün kongre çalışmalarına devam edeceğini, “DEK-Amaçlar, meseleler” konu başlıklı tebliğiyle Ara Abrahamyan’in bir konuşma yapacağını, daha sonraysa Vladimir Ağayan’ın DEK Tüzük Taslağını sunacağını söyledi.

Tebliğlerin değerlendirilmesinden sonra DEK Yönetim Organları seçilecek.

Yorumlar kapatıldı.