İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ŞOŞ KÖYÜ’NDE OKULUN TEMELLERİ ATILDI

Bu yaz, Mardakert bölgesi Vank Köyü Doğal Gaz iç tesisatı açılış töreni esnasında, “Ermenistan” Fonu Toronto branşı başkanı Mkrtiç Mkrtiçyan, Kanada ermenilerinin olanaklarıyla Şoş Köyü yeni okulunun yapılacağını açıklamıştı. Söz gecikmedi. Bugünlerde Toronto branşı başkan yardımcısı Ara Boyacyan ve branş üyesi Jirayr Aznavuryan okulun temel atma törenlerine katıldılar. Açılış törenine öğrenciler, köy sakinleri Dağlık Karabağ Cumhuriyeti resmi yetkilileri ve Fon temsilcileri katıldılar.

Yüz yıldan fazla tarihi olan eski okul binası bir yangın sonucu kullanılamaz duruma gelmişti. Yeni bina 2004 yılı Eylül’ünde hazır olacak. Okulda 120 öğrenci öğrenim görecek.

“Ermenistan” Fonu’nun kurulmasından bu yana Kanada ermenileri Dağlık Karabağ’da büyük öneme sahip projelere katkıda bulundular. Bunalar arasında; Baluça-Stepanakert su yolu, Stepanakert Su dağıtım çember sistemi, Şoş-Verin Aznek- Nerkin Aznek- Gişi- Hnadzah köyleri su tevzii sistemi, Aracadzor, Dzmakahoğ, şahmasur ve Vank köyleri gaz boru hatları yapıldı. Kanada ermenileri ayrıca Stepanakert Fizik-matematik yatılı Okulu inşaatı projesine de katıldılar, burada ve Martakert 2 Nolu okulda kompüter sınıfları aşılmasında katkıda bulundular.

Yorumlar kapatıldı.