İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrikhane Basın Sözcülüğünden Açıklama

HyeTert Notu: Dün Patrik Hazretleri’nin gerçekleşemeyen Van gezisi ile ilgili Türk Hava Yolları Basın Sözcüsü Recep Güvelioğlu’nun ANKA’ya yaptığı açıklamaya Patrikhane Basın Sözcülüğünden gelen cevabı aktarıyoruz.


Sayın GÜVELİOĞLU,

Patrik Hazretleri, 34 yıldır THY yolları ile uçmaktadır. 1986’da Patrik Vekili, 1998’da da Patrik seçildikten sonra, Devlet’in tanıdığı haklara istinaden havaalanlarımızdaki VIP lounge’larından yararlanmaktadır. Uçak şirketlerinin aktarmalarından kaynaklanan bir-iki gecikme dışında hiçbir zaman uçuşlara gecikmemiştir.

Istanbul-Van uçuşundaki talihsizlik siz de iyi
bilmektesiniz ki, Patrik Hazretlerinin gecikmesinden veya organizatör hatasından değil, bir gün önceden gönderilen resmi yazının THY ve alan mülki amirliği arasında bir yerde sürüncemeye kalmış veya kaybolmuş olmasından kaynaklanmıştır.

Patrik Hazretleri alana her zaman uçuşlardan 10-15 dakika öncesinde varmaktadır, ama bugüne kadar hiçbir uçağı bekletmemiştir, hiçbir uçuşu kaçırmamıştır. Çünkü sekreteryamızdan birisi her zaman sayın Patrik’ten bir saat kadar önce VIP lounge’da hazır bulunmaktadır. 2 Ekim 2003 sabahı saat 07:00’de de görevlilerimizden M.Moralı ön hazırlıkları yapmak üzere VIP lounge’una hazır bulunmuştur. Ancak, vardığı andan itibaren kontuardaki görevliler kendisine uçakta yer olmadığını söylemişlerdir.

Bilgisayar kayıtlarından tesbit edilebileceği gibi, Patrik Hazretlerinin İstanbul-Van arası gidiş-dönüş bileti iki hafta öncesinden alınmış ve OK’li idi ve kendileri havalimanına varmadan 50 dakika önce görevlimiz kontuarda hazırdı. Gerçek olan şu ki, bu sefer, bir gün önceden yazılan resmi mektup birileri tarafından önemsenmemiş, Patrik Hazretlerinin daha önceden rezerve edilmiş olan koltuğu da bir başkasına verilmiştir.

Bu, Patrik Hazretlerinin ve inanç turizmi için Van’da bulunan 100 kadar vatandaşımızın mağduriyetlerine sebep olmuştur. İnanç ziyareti için Van’daki eski kiliseleri ziyaret edenlerin yanında şu anda hiçbir din görevlisi yoktur. Yani ziyaret amacına ulaşmamıştır.

Ayrıca kontuardaki şefin, ne kadar yorgun olsa da,
konuşma ve davranış tarzının kabul edilemez olduğunu bir kez daha yinelememize izin veriniz.

Saygı ve iyi dileklerimizle,

Av. Luiz BAKAR

Türkiye Ermenileri Patrikliği Basın Sözcüsü


ANKA Ajansı – (….). Türk Hava Yolları Basın Sözcüsü Recep Güvelioğlu ise yaptığı yazılı açıklamada, Patrik Mesrop 2’nin Van’daki görüşmeleri yapamamasından dolayı üzgün olduklarını belirtti. Ancak konuyla ilgili hiçbir kusurları olmadığını ifade eden Güvelioğlu, seyahatin gerçekleştirilememesinin Patriğin havaalanına geç gelmesinden kaynaklandığını bildirdi. Güvelioğlu, olayı şöyle anlattı: “7.50 İstanbul-Van uçuşuna 10 dakika kala sayın Patrik ve din görevlisinin biletleri VIP’teki THY görevlilerine verilmiştir. Bilindiği gibi İstanbul Van seferleri inanılmaz bir dolulukla yapılmaktadır. Check-in için en geç 20 dakika öncesinden başvurmak zorunluluğu da vardır. Çok geç kalınıdğı için tüm olanakların zorlanmasına rağmen kendilerine bu uçakta yer bulunamamıştır. Sayın Patrik’in mağduriyetini önlemek için bir sonraki Ankara aktarmalı 8:50 uçağında ve maalesef arka sıralarda yer bulunabilmiş, kendilerinden eklenti bedelleri de alınarak biletleri hazırlanmış ancak sayın patrik kontuara gelerek yolculuk yapmayacağını ve şikayetçi olacağını bildirmiştir.” Güvelioğlu açıklamasında, Patrik Mesrop 2’nin “Kıtalararası hizmet veren THY’nin bu gibi bir şey yapacağını anlamakta güçlük çekiyorum. Sayın diyanet İşleri Başkanına da aynı şey yapılır mıydı” şekindeki sözlerinden de üzüntü duyduklarını belirtti. Güvelioğlu, patriğin bu sözlerini, “Olayın üzüntüsünden kaynaklanan ve maksadı aşan görüşler olduğunu söylemenin bir ruhani lidere saygı konusundaki en iyi yaklaşım olacağı anısındayım” şeklinde değerlendirdi. Güvelioğlu, Pakrik’in bir başka seyahati gerek gördüğünde, organizasyon konusunda bu hataları yapan organizatörleri değil, doğrudan kendilerini aramaları halinde hiçbir sorun kalmayacağını vurguladı.

Yorumlar kapatıldı.