İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Ermeni Patriği Van’a gidemedi

Ermeni Patriği Mesrob II, Emniyet ve Atatürk Havalimanı VIP yetkilileri arasında yaşanan bir anlaşmazlık sonucu, dün sabah 07.50’de kalkan THY’nin Van uçağına binmedi.

Van Gölü’nde bulunan Akdamar Adası’ndaki Eski Surp Haç Kilisesi’ne düzenlenen ‘‘inanç turu’’na katılacak olan Patrik Mesrob II, ‘‘Bu ikinci kez oluyor. Şimdi orada bizi bekleyen 80 kişi bir din görevlisinden mahrum kaldı. İnanç turu da turistik geziye dönüştü. Bugün öğrendik ki, bizim başvurumuz VIP görevililerine geç gitmiş. Ben bu olayda bir kasıt aramıyorum, ama üzüldüm’’ dedi.

THY Basın Sözcüsü Recep Güvelioğlu tarafından yapılan açıklamada ise THY’nin olayda bir kasıt ve kusurunun bulunmadığı belirtildi.

Patrik Mesrob II, üç turizm firması tarafından düzenlenen inanç turu için 30 Eylül tarihinde Van Valiliği’nden randevu alındığını ve gezinin İstanbul Atatürk Havalimanı Vali Muavinliği ile Van Havalimanı Mülki Amirliği’ne bildirildiğini anlattı. Mesrob II, ‘‘Bu ülkede dört kişinin, Diyanet İşleri Başkanı, Hahambaşı ve Rum Patriği ile benim özel seyahat statüsü bulunuyor. Ben arka sıralarda o tören kıyafetimle halkın arasında dikkat çekmek, rahatsızlık yaratmak istemedim. Yoksa ben halkın arasında arabamla da giderim, vapurla da’’ diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.