İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kasko Deyip Geçmeyin…

Sağlık sigortaları ile ilgili yazımın ardından sizlerden gelen maillerde sigorta konusunda ne kadar çok bilgiye ihtiyacımız olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Tüm sigorta türleri için, bireysel emeklilikten kaskoya, sağlıktan eğitime, yaşama kadar merak ettikleriniz ve sorularınız için elektronik posta adresime yazmaya devam edebilirsiniz.

Bu yazımızda günlük hayatta çok sık karşılaştığımız kasko poliçelerinden söz edeceğiz. Her gün karşılaşılan trafik kazaları, hırsızlık ve kötü niyetli hareketler araçlarımızı tehdit ediyor. Sigorta sisteminde risk faktörünün gerçekleşme olasılığı en yüksek poliçelerin ilk sıralarında kuşkusuz Kasko yer alıyor. Ancak Kasko ile ilgili işlemlerde de birçok sorunlar yaşanabiliyor ya da beklentiler karşılanmıyor. Bir başka sorun da kaskonun kolay bir poliçe gibi algılanmasıyla üzerinde fazla durulmaması. Hatta bugün yeni bir otomobil satın alındığında kaskosu da içinde oluyor ve biz genel olarak teminatları haklarımızı bilmiyoruz. Bu yazımda iyi bir kasko poliçesinin hayatınızı nasıl kolaylaştırabileceği ve farklı aracınızla ilgili farklı poliçeler üzerinde durmak istiyorum.

Genel olarak bir sigorta şirketi ve danışmanı seçerken dikkat etmeniz gereken konuları bir önceki sağlık sigortaları yazımda sizlerle paylaşmıştım. ) Hyetert-makaleler-Sigorta Köşesi) Her türlü sigorta poliçesi seçiminde o kriterler de geçerli.

Kasko poliçesini yaptırırken hasarlarınızın karşılanma süreleri konusunda net bilgilere sahip olmanız önemli. Birkaç gün içinde ödenir ibareleri yerine, hasarın tespityinden şu kadar sonra ödenir gibi net ifadeler arayın.

Kasko poliçeniz içinde asist hizmetinin dahil olmasına dikkat edin. Bu sayede evinizden uzakta aracınızla yolda kaldığınızda geçici araç temini, kaza veya arıza noktasından aracın teslim alınması hatta aracınızın hasarının düzeltilememesi durumunda bulunduğunuz noktada konaklama gibi gerçekten hayatı kolaylaştıran çözümler bu hizmet sayesinde size sağlanır.

Anlaşmalı servislerin olması da hayatınızı kolaylaştırır. Böylece siz hiç ödeme işlerine karışmazsınız. Anlaşmalı servislerden birine aracınız bırakılır ve siz aracınızın onarımı tamamlandığında aracınızı servisten alır ve başka hiçbir işlemle uğraşmazsınız.

Ekonomik Kasko

Daha düşük maliyetli poliçelerle satın alabileceğiniz ekonomik kaskolarda aracınız tüm risklere karşı koruma altına albiliyorsunuz. Ancak, normal kaskodan tek farkı aracın hasar bedelinin küçük bir yüzdesinin ödeme sırasında muaf tutulması ve bunun sonucunda ödenen yıllık prim tutarında yarı yarıya yakın indirimlerin söz konusu olmasıdır.

Birleşik Poliçeler

Bu poliçelerde ev, bireysel kaza, kasko gibi teminatlar tek bir poliçede sunulur. Böylelikle de bu poliçeleri ayrı ayrı yaptırmaya oranla ciddi oranlarda prim tasarrufu sağlanır.

Kasko yaptırırken danışmanınızla ayrıntıları konuşarak size en uygun poliçeyi satın almaya çalışmanız her poliçede olduğu gibi kaskoda da önemli avantajlar sağlayacaktır.

Selin Demirhan Vartanyan

sdemirhan@yksigorta.gen.tr

Yorumlar kapatıldı.