İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: ‘Elia Kazan’ın hatırasına köyümüze müze yapılsın’

ABD’de ölen ünlü yönetmen ve yazar Elia Kazan, babasının doğduğu Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Germir köyünü en son 1 Nisan 1997’de ziyaret etmişti. Germir köyü eski muhtarı Kemal Pehlivan, köy halkı olarak Kazan’ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Melik Temiz, Kazan’ın anısının yaşatılması için Germir’e müze kurulmasını isteyerek, “Elia Kazan’ın babasının evinin bulunduğu arsaya köy mimarisine özgü tarzda bir ev yapılarak müzeye dönüştürülsün. Köy halkı adına yetkililerden gerekli girişimlerde bulunmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Pehlivan, “Elia Kazan, yaşlanmadan önce fırsat buldukça köyüne gelir bizlerle konuşurdu. Onu ilk kez 1957 yılında gördük. Babasına ait evin arsasını gezmiş ve çok duygulanmıştı. Köylü kendisini çok severdi. Ölümünden büyük üzüntü duyduk. Köyümüzde eskiden Müslümanlar, Rumlar ve Ermeniler birlikte yaşamışlar ve kendi aralarında hiçbir sorunları olmamış. Elia Kazan, bizleri akrabaları gibi severdi. Köy halkı Kazan’ın ölümünden büyük üzüntü duydu.” dedi. Kayseri, aa

Yorumlar kapatıldı.