İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Ermeni köyünde “barışa çağrı”…

Samandağ / Antakya

AA

28 Eylül 2003 — Çukurova Senfoni Orkestrası, Şef Emin Güven Yaşlıçam yönetiminde, Türk ve Ermeni sanatçıların katılımıyla Türkiye’nin tek Ermeni köyü Vakıflı’da, konser verdi.

Organizasyonu düzenleyen derneğin başkanı Ahmet Rüstem Çay, Vakıflı’daki Meryem Ana Kilisesi’nin bahçesinde düzenlenen konser öncesinde yaptığı konuşmada, derneğin Seyhan, Çukurova, Güney, Tepebağ ve Antakya birimlerinin organizasyonundaki etkinlikle “barışa çağrıda” bulunduklarını söyledi.

Çay, Vakıflı’nın Ermenilerin yaşadığı bir köy olduğunu ve Türkiye mozaiğini yansıttığını ifade ederek, “Burası, barışı simgeliyor. Bu nedenle barış mesajı vermek için Vakıflı’yı seçtik” dedi.

Şef Emin Güven Yaşlıçam’ın yönettiği ‘oda orkestrası’nın konserine, solist olarak keman sanatçıları Hakan Şensoy ve Ermenistan Devlet Konservatuvarı öğrencisi Hasmek Avdalyan katıldı.

Hasan Şensoy, Ermeni besteci A.Khachaturian’ın (Haçaturyan), Hasmek Avdalyan da Ulvi Cemal Erkin’in bestelerini seslendirdi. Ayrıca, köy çocukları da Ermenice şarkılar söylediler.

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Samandağ Kaymakamı Selim Çapar, Belediye Başkanı Ganim Canbolat ve çok sayıda davetlinin katıldığı konser sonrasında, köylüler yaptıkları yöresel yemekleri ikram ettiler.

Konserin, Antakya’daki Amfi Tiyatro’da tekrarlanacağı bildirildi.

Yorumlar kapatıldı.