İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

vatan: Gümrü vali yardımcısı sınır kapısının açılmasını istedi

Volodya, Ermeni-Türk meselesinin dış ülkeler tarafından tahrik edildiğini belirterek, bunun için her iki ülke yetkililerinin oturup anlaşmaları gerektiğini belirtti.

Ermenistan’ın Gümrü Vali Yardımcısı ve Ani Tur Seyahat Şirketi Başkanı Aroushanyan Volodya, turist kafilesiyle birlikte Kars’a gelerek Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Volodya, özellikle soykırım konusunu dış ülkelerin kışkırttığına dikkat çekti. Volodya, bu konunun ancak iki tarafın yetkililerinin bir araya gelerek halledilebileceğine inandığını söyledi.

Vali Yardımcısı Volodya, Ermeni halkının ve yönetimin Doğu Kapısı hakkındaki görüşlerini de şöyle dile getirdi: “Ermeni halkı ve üst düzey yetkililer, kapının açılması için hazır bekliyor. Diplomatik ilişkilere girmeye hazırız. Bunu her zaman vurguluyoruz. Biz komşuyuz. Ne siz buradan, ne de biz oradan gideceğiz. Biz asırlardır yan yana, kardeşçe ve dostça yaşamışız. Bir zaman olacak ki her şey düzelecek. Beraberce bu işleri halletmeye hazırız. Sorunlar eskiden olmuştur. Bizim aramızdaki sorunlar Türk ve Ermeni sorunudur ve bu sorunu Türk ve Ermeni çözecektir. Ama dış ülkeler bizden fazla bu sorunla ilgileniyorlar ve bazen de kendi isteklerini ileri sürüyorlar. Bizim niyetimiz açıktır. Oturup sorunları konuşmak istiyoruz. Kars ve Ermenistan tarafı sosyal ve ekonomik açıdan daha düşük seviyede. Kapı açılırsa ekonomik açıdan bu iki bölge kalkınacaktır. Ben şu anda turistik grubun başkanıyım. Turistler Türkiye’ye geliyor. Türkler bizi çok iyi karşılıyor. Halkla temaslarımız oluyor. 21. asırda yaşıyoruz. Avrupa ülkeleri birleşmiş tek bir ülke haline gelmişler. Bu civardaki komşu ülkeler ise bir düzeye gelemiyor. Bence bu ağır yükü gelecek nesillere bırakmayalım. Bu sorunları kardeşce çözmek için ne yapıp edip, kapının açılmasını sağlamalıyız.”

Yorumlar kapatıldı.