İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Türk hukukçulara AB uyum dersi

23 Eylül 2003 — İngiliz hukukçuların yönlendireceği kurslarda, 3000 hakim ve savcıya, Türk yargı sistemindeki tepki çeken uygulamalar anlatılacak.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’nin, Türkiye’nin AB yolundaki reformlarını desteklemek için, Adalet Bakanlığı ile birlikte, 3000 hakim ve savcının eğitimine yönelik bir proje hazırladığı bildirildi.

İngiltere’den hukuk uzmanlarının yönlendireceği kurslara katılacak olan hakim ve savcılar, AB tarafından kabul görmeyen uygulamalar konusunda bilgilendirilecek. İngiliz hukuçular, birebir derslere girmek yerine, derslerin içeriğini hazırlayacak. Dersler ise daha önce Avrupa Konseyi’nden sağlanan fon ile aynı alanda eğitilen 220 Türk hukuçusu tarafından verilecek. Kasım ayında başlaması planlanan 5 aylık kurslar için Ankara, İstanbul ve Erzurum, merkez kentler olarak belirlendi.

İngiliz yetkililerin bu proje ile, Türkiye’de yargı alanındaki insan hakları ihlallerinin sonlandırılmasına katkıda bulunmayı hedefledikleri belirtiyor. İngilizler, önceliğin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin aldığı kararların Türkiye’de uygulanması olduğunu vurguluyorlar.

Yorumlar kapatıldı.