İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos: Makarios, Ruhban Okulu’ndan mezun değil

Fener Rum Patriği Bartholomeos, 32 yıldır kapalı olan Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasına karşı olan kesimlerin bilerek yıpratma kampanyası yaptığını söyledi.

Bartholomeos, Aksiyon dergisinin dün piyasaya çıkan sayısındaki röportajda Kıbrıs Başpiskoposu Makarios’un Heybeliada Ruhban Okulu’ndan mezun olmadığını ve Heybeli’ye ayak basmadığını açıkladı.

Ruhban Okulu mezunlarının Türkiye aleyhinde faaliyet gösterecekleri iddialarını yalanlayan Patrik, “Sevgi Erenerol isimli bir bayan mahsus yapıyor. Yalan olduğunu bile bile sürekli çiklet gibi çiğniyorlar. Halbuki Makarios, Atina Üniversitesi Teoloji Bölümü’-nden 1942 yılında mezun olmuştur. Yüksek tahsilini Boston’da yaptı. Heybeli’ye ayağını bile basmamıştır. Kıbrıs Cumhurbaşkanı iken rahmetli İnönü zamanında Ankara’yı ve Kapadokya’yı ziyaret etti. İstanbul’a hiç gelmedi. Yeter bu kadar haksızlık.” dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasında savaş sonrasında yeni bir dönem açan Lozan Barış Antlaşması’nın kimi hükümetlerinin her iki ülke tarafından yanlış yorumlandığını savunan Bartholomeos’a göre; olumlu yönde yorumlanması gereken mütekabiliyet, olumsuz yönde yorumlandı. İki ülke, karşılıklı olarak kendi vatandaşları olan azınlıklarına rehine gözüyle yaklaştı. İstanbul, Zaman

Yorumlar kapatıldı.