İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: KEMİK İLİĞİ NAKLİNDE ALMAN DENEYİMİNDEN ERİVAN’DA FAYDALANILACAK

“Kemik iliği donörleri ulusal rejistrosu” hayri amaçlı vakfının yönetim md.Sevak Avakyan; bir süre önce düzenlenen Ermeni doktorlar Kongresi’nde hazır bulunanan, Berlin Doktorlar Blğ. Başkanı Prof. Hahni’nin davetlisi olarak, 8-11 Eylül tarihlerinde Berlinde’ydi.

Avakyan, Berlin’de benzer işlev gören ve Avrupa’nın en modern teçhizatla donmatılmış önde gelen 4 kliniğine yaptığı ziyaret sonucunda, sadece birkaç onbin dolar tutarında teçhizat değil, aynı zamanda, Erivan’da bölgesinde tek olan kuruluşları için yakın dostluk ve işbirliğine de bir başlangıç yapıldı. Bu kapsamda, alman tarafı, kendi finansmanıyla, merkezin ermeni doktorlarını, 3 ay ve daha fazla süreyle tekrar hazırlık kursu için davet edecek.

Vakıf yönetim md.’yle telefonda yaptığımız konuşmada, lökemya benzeri hastalıklara karşı kimsenin sigortası olmadığını söyleyen Avakyan, bunun en modern tedavi biçiminin, kemik iliği nakli olduğunu söyledi. Tüm dünyaya dağılmış 9-10 milyon ermeniyi, başka hiçbir projenin bu ölçüde birbirine bağlamadığını söyleyerek, projenin ulusal niteliğini de vurgulayan Avakyan, halihazırda Los Angelos (Glendale)ta laboratuvarlarını bir şubesi olduğunu, benzer şubeleri İran ve Lübnan’da açmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Tüm ermenileri kapsayan bu programa, kemik iliği donörü veya maddi katkıda bulunarak tüm vatandaşlarımızın katılımının sağlanması için tüm dünyaya dağılmış vatandaşlarımızı aydınlatılması yönünde takipçi olunması gerektiğini söyledi. Avakyan.

An. H./ Almanya

Yorumlar kapatıldı.