İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AZG: DÜNYA BANKASI ERMENİSTAN’A YAPILAN DESTEĞİN HACMİNİ ARTIRMA KARARINDA

DB Güney Kafkasya Bölge Md. Donna Dowsset-Coirolo, bir haftalık Ermenistan ziyaretine ilişkin basına bilgi verdi. DB’nın Ermenistan’a göstereceği destek stratejisini yetkililerle görüşen Dowsset-Coirolo, programın çok yoğun geçtiğini, halihazırdaki programın 2001-2003 yıllarını kapsadığını, yeni programın önümüzdeki 4 yılı kapsadığını ve sosyal, sağlık ve eğitim alanlarına destek verileceğini, özel sektöre de büyük dikkat gösterileceğini belirtti.

Yoksullukla Mücadele Stratejik Programı’na oldukça önem verdiklerini belirten Bn. Coirolo, programın DB Müdürler Heyeti’nce 6 Kasım oturumunda inceleneceğini söyledi.

Yeni DB programının neden öncekiler gibi 2 yıl değil de 4 yıl olduğu sorusuna Bn. Coirolo; bunun ülkemize karşı bir “muamele değişikliği” olmadığını, DB çalışma metodunu değiştiğini ayrıca “DB’nın Ermenistan’da gerçekleştirilen DB projelerini oldukça yüksek” değerlendirdiklerini söyledi.

Güney Kafkasya’daki diğer ülkelerle kıyaslandığında, Ermenistan’da gerçekleştirilen projelerin bölgede en verimlisi olduğunu kaydeden Bn. Coirolo, bunun problemlerin olmadığını göstermediğini, sadece onların gidişatı yavaşlattığını da sözlerine ekledi.

Bölge md., DB’nın Ermenistan’a gösterilen destek hacmini artırma düşüncesinde olduğunu vurguladı. 2001-2003 döneminde 112 milyon $’lık projenin planlanmış olduğunu, son on yıldaysa DB’nın Ermenistan’da 736 milyon $ değerinde 30 proje gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar kapatıldı.