İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Ingiltere Disisleri Bakanligi Raportorunun Ziyareti

Turkiye Ermenileri Patrigi Mesrob II Hazretleri, Ingiltere Dısisleri Bakanligi Guney Avrupa Departmani Turkiye raportoru Katy Ransome ve Istanbul’daki Ingiltere Baskonsoloslugu’ndan Konsolos Najma Bouakaze-Khan’i 17 Eylul 2003 Carsamba saat 09:00’da Kumkapi’daki Patriklik binasinda kabul ettiler. Gorusmede Patriklik Genel Sekreteri Dikran M. Zenginyan da hazir bulundu.

Bayan Ransome, Eylul ayinin ikinci yarisinda hazirlanacak olan Turkiye’yle ilgili ilerleme raporu calismalari oncesinde, ulkedeki Insan Haklari kosullari ve azinliklarin durumu ile yakindan ilgilendiklerini, buna baglantili olarak son cikan yasalarin uygulanmasini takip ettiklerini belirtti.

Patrik Hazretleri, henuz cikan AB Uyum yasalarin yakin gelecekte uygulamaya gecirilecegini umduklarini, Basbakan Erdogan ile Disisleri Bakani Gul’un uygulamalarin 2004 yilinda titizlikle gerceklestirilmesi konusunda kararli olduklarini ifade ettiklerini belirttiler. Patrik Hazretleri bu baglamda onumuzdeki donemde cemaat sorunlarinin cozumunde onemli atilimlar beklediklerini acikladilar.

Patrik Hazretleri ayrica ulkedeki diger azinliklarin yani sira, kendilerinin ve Turkiye Ermenilerinin, Turkiye’nin Avrupa Birligi uyeligine taraftar ve destek olduklarini bir kez daha da vurguladilar.

Yorumlar kapatıldı.