İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Oskanyan Gül’le görüşmek istiyor

17 Eylül 2003— BM Genel Kurul toplantıları için gelecek hafta gideceği New York’ta Gül ile görüşme planladığını belirten Oskanyan, Türkiye ile sınırın açılması konusunda ise “Bu sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi yönünde asla büyük ümitlerim olmadı” dedi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Oskanyan, sınırların açılması konusunun Gül ile ilk görüşmesinin ardından kamuoyuna “abartılarak” yansıtıldığını kaydetti.

Oskanyan, Gül ile bundan sonra yapacağı görüşmelerin “Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesi sürecini aydınlatacağını” belirtti.

Açıklamasında, halen Ermeni işgali altında bulunan Yukarı Karabağ ile ilgili sorunun çözüm sürecine de değinen Oskanyan, Azerbaycan’da 15 Ekim’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra çözüm sürecinin hızlanacağını söyledi.

Azerbaycan toprakları içinde, özerk bir vilayet olan Yukarı Karabağ, Azerbaycan ve Ermenistan ile aynı dönemde 1991’de bağımsızlığını ilan etmiş, Ermenistan’ın Karabağ’ı işgal etmesi ile çatışmalar başlamıştı. 1994’te yapılan ateşkese kadar Dağlık Karabağ’ın kontrolünü bütünüyle ele geçiren Ermeniler, Karabağ’ın dışında kalan ve Azerbaycan topraklarının yüzde 12’sini oluşturan başka bölgeleri de işgal ettiler.

Yorumlar kapatıldı.