İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Amaç köyün tabiatını talan etmektir

Samandağ Belediyesi’nin Vakıflı köyünden 500 dekarlık alanı mücavir alan ilan etmesine tepkiler artarak sürüyor. Sivil toplum örgütleri yayınladıkları ortak açıklamada belediye yönetiminin öne sürdüğü gerekçelerin doğru olmadığı vurgulandı Amaç köyün tabiatını talan etmektir.

SAMANDAĞ Belediyesinin Vakıflı köyü sınırları içinde kalan 500 dekarlık bir alanı mücavir alan ilan etmesi tüm Samandağ’da tepkilere neden oluyor. İlçede bulunan sivil toplum örgütleri yayınladıkları ortak açıklamada belediyenin öne sürdüğü gerekçelerin doğru ve inandırıcı olmadığı vurgulandı.
Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği Başkanı Mişel Atik, Samandağ Kalkındırma Derneği Başkanı Şükran Dağ, 21. Y.Y Derneği Başkan Meysem Tuncay, Halkevi Samandağ Şubesi Sekreteri Orhan Cabir, Eğitim-Sen Temsilciliği Başkanı Zihni Berrak, Terziler Odası Başkanı Cuma Sahillioğulları, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hikmet Tunç, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Refik Süslü ve Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği Başkanı Tevfik Fatmaoğulları tarafından imzalanan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi; “İlçe olduğundan bu yana yerel iktidarı en uzun süre elinde tutan belediye yönetiminin yerel yönetim, çevre ve kent, alt yapı anlayışı ortadadır. Samandağ Belediyesi onlarca yıldır ilçemize hiçbir alanda yatırım yapmamış hizmet etmemiş, elindeki arazileri bile rant çevrelerine peşkeş çekmiştir. Hal böyle iken Vakıflı Köyü’nün bir kısmının ilçenin inkişaf alanlarını içermesi gerekçesi ile mücavir alan olarak ilan edilmesi düşündürücüdür. Samandağ Belediyesinin yerel seçimlerin yaklaştığı süreçte bu yönelimi kafalarda soru işareti bırakmış, haklı kuşkulara neden olmuştur. Vakıflı Köyünün 50 hektarlık alanının ilçemizin inkişaf alanlarını içerdiği iddiası gerçek dışıdır. Hepimizin bildiği üzere mücavir alan olarak ilan edilen bölge tarım arazisidir. İlçe merkezine hizmet etmeyen Samandağ Belediyesi’nin mücavir alan olarak ilan edilen bölgeye hizmet götürdüğü iddiası çocukların bile inanmayacağı türden gülünç ve samimiyetten uzak bir iddiadır. Yeşil alanların yok edilmesine bugüne kadar göz yuman, çarpık kentleşmenin baş müsebbibi olan Samandağ Belediyesi’nin Vakıflı Köyüne yönelik bu girişimine, köyün tabiatının talanına göz yumulamaz. Samandağ Belediyesi’nin bu girişiminden Vakıflı Köyü sakinleri kadar rahatsızlık duyduğumuzu ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

Yorumlar kapatıldı.