İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: MISIR OKULLARI DÜNYA TOPLANTISI ERİVAN’DA

Monreal (Kanada) Mısırlı Ermeniler Blğ.’nin girişimleri ve hükümetimizin katkılarıyla 12-18 Eylül’de Erivan’da Mısır Ermeni okulları mezunlarının toplantısı yapılacak. Toplantını sorumlu yöneticisi Vartkes Hagopyan’dan edindiğimiz bilgiye göre, dünya toplantısına katılacak 400 Mısır’lı ermeni, Ermenistan’a gelmeye başladı.

Bir haftalık toplantı programı öncesi bugün heyet liderleri Tüm Dünya Erm. Başpatriği Karekin II tarafından kabul edilecekler. Resmi ziyaret, kabuller ve gezilerle yoğun olan program; Eçmiadzin, Sardarabat, Zvartnots, Dilican, Hağardzin, Sevan gölü, Noravank, Klatsor, Karni, Keğart, Aştarak, Oşakan ve diğer kültür yuvalarının zyaretini de içeriyor. 13 Eylül’de Panteon, Yeraplur ve Dzidzernakapert’te saygı duruşunda bulunacak toplantı katılımcıları onuruna pazar günü Eçmiadzin’de bir ayin yapılacak.

Burada, son yıllarda yapılan toplantı gelirlerinin, Ermenistan’daki eğitim programlarına tahsis edildiğini belirtelim. 1999 yılı toplantı gelirleriyle onarılan Vayots Dzor eyaleti Klatsor köy ortaokulunun durumunu, toplantı katılımcıları yerinde tespit edecekler. Bu toplantı gelirlerinin nereye tahsis edileceği henüz belli değil.

Mısırlı ermenilere başarılar diliyoruz.

Marieda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.