İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

star: Erdoğan´dan Hıristiyanlar´a daha çok hak ve özgürlük vaadi

İsmail Tipi

Almanya’nın Vestfalya Eyaleti Kiliseler Konseyi Başkanı Gerhard Duncker, Kölnische Rundschau Gazetesi’ne yaptığı bir açıklamada, Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın Berlin’deki temasları sırasında kendisi ve diğer Kilise temsilcileriyle Berlin’de yaptığı bir görüşmede Türkiye’deki Hıristiyanlar’a daha fazla özgürlük ve daha geniş hakların tanınacağı sözünü verdiğini söyledi.

Erdoğan’ın Türkiye’de yaşayan Hıristiyan azınlığa dönük daha yeni hakların getirilmesinde katkıda bulunup gerekli çalışmaları başlatacağı sözünde bulunduğunu belirtti.

Türkiye’de haklarının kısıtlı olduğunu, herhangi bir bankada cari hesap dahi açamadıklarını belirten Duncker, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: ‘Türkiye Başbakanı, Berlin’deki buluşmada Türkiye’de yaşayan Hıristiyanlar’ın da Müslümanlar gibi aynı haklara sahip olmaları için şahsen girişimde bulunacağını söyledi. Tayyip Erdoğan, ülkesindeki Hıristiyan cemaati ve kiliselerin resmi ve hukuksal bir statü kazanmaları için de uğraşacağı vaadinde bulundu. Bu statünün tanınması ile Türkiye’deki Hıristiyan kilise ve kuruluşları gayrimenkul satın alabilecek, kilise inşaatı yapabilecek ve renovasyon çalışmaları başlatabilecek.’

Yorumlar kapatıldı.