İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg : ERMENİSTAN CUMHURBAŞKANI R. KOÇARYAN’IN BULGARİSTAN RESMİ ZİYARETİ BAŞLADI

Bu sabah Sofya Az. Aleksandr Nevski meydanında yapılan remi karşılama töreniyle, Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın başkanlığını yaptığı resmi heyetin Bulgaristan ziyareti başladı. Meydan’da ermenistan cumhurbaşkanı ve eşini Bulgaristan cumhurbaşkanı Georgi Prvanov ve eşi karşıladılar. Şeref kıtasının yürüyüşünden sonra, Ermenistan cumhurbaşkanı, Meçhul asker anıtına çelenk koydu.

Bulgaristan cumhurbaşkanlığı konutunda gerçekleşen başkanların bireysel görüşmesinden sonra, ikili görüşmeler genişletilmiş toplantı yapıldı. Ermenistan tarafından toplantıya; Dışişleri Bak. Vartan Oskanyan, Ulaşım ve İlet. Bakanı Andranik Manukyan, Sağlık Bak. Norayr Davidyan, Kültür ve Gençlik Meseleleri Bak. Tamar Boğosyan ve heyetin diğer üyelewri katıldılar.

Görüşmelerden sonra belgeler imzalandı. Başkanlar R. Koçaryan ve G. Prvanov ortak bir açıklama imzaladılar. İki ülke dışişleri bakanları, konsolosluk konvansiyonlarını onayladılar. Ermenistan ve Bulgaristan hükümetleri arasında; sağlık, eğitim ve bilim alanlarında işbirliği anlaşmaları imzalandı. Her iki ülke Kültür Bakanlıkları arasında 2003-2006 yılı işbirliği programı imzalandı.

Belgelerin imza töreninden sonra, her iki ülke devlet başkanları ortak basın açıklamasında bulundular.

Sofya, 8 Eylül, Armenpress (öz. Mu. Hrayr Zoryan)

Yorumlar kapatıldı.