İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: BAKÜ’DEKİ ERMENİLER TUTUKLANIYOR

Azerbaycan “Zerkalo” gazetesinden dün edindiğimiz bilgiye göre, birkaç ay önce Bakü’de tutuklanan ermeni Lev Paşayi Asryan, sahte evrak düzenleme, silah taşıma ve Azerbaycan sınırını izin almadan geçmekten ötürü 7 yıl hapse mahkum edildi. Asryan, Baku’ye yaptığı ziyareti, eski bir tanıdığıyla ticari anlaşma yapma amacı taşıdığını kanıtlama çalışdıysa da, Azerbaycan savunma Bak. Temsilcileri bu durumu dikkate almadılar ve ifadesinin yalan olduğunu ve ermeni istihbaratının direktiflerini yerine getirmekten başka bir amacı olmadığını hepbir ağızdan tekrar ettiler.

Haberde, adletten şikayetçi olan Asryan’ın sözleri şu şekilde yorumlanmakta. “Adaletsizliğe ilişkin olarak hatırlatalım ki, Ermenistan Güvenlik organları Bakü ermenilerini, terörist faaliyetler gerçekleştirmede kullanıyorlardı. Bu kişiler kenti tanıyorlar, ve bizim dilimizi bizden daha kötü konuşmadıkları sır değil.”

Yazılan verilere göre, Asryan; 1963 yılında dağlık karabağ Aktar eyaletinde doğmuş. Azerbaycan’dan 1988 yılında kaçmış ve son olarak 2003 yılı Ocak’ında ortaya çıkmış.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı; halka uyanık olma ve Bakü’de “yeşillenen işlerle” uğraşma dileğinde olan tüm Asryanlar hakkında bilgisi olma durumunda, hemen güvenlik organlarına bildirilmesi çağrısında bulundu.

R.B.

Yorumlar kapatıldı.