İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Ermeniler, Şuşa’daki bir camiyi kültür merkezine dönüştürüyor

Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ’ın ikinci büyük kenti Şuşa’daki Şuşa Camisi’nin kültür merkezine dönüştürüleceği bildirildi.

Merkezi Erivan’daki Arminfo ajansının haberine göre, Fransız Shen şirketi camiyi kültür merkezine dönüştürmek üzere Karabağ’daki Ermeni işgal yönetimine başvurdu.

Ermeni işgal yönetiminin konuyu inceleyerek olur verdiği belirtilen haberde, camideki bu amaçla yapılacak onarım çalışmalarının kısa bir süre sonra başlayacağı kaydedildi.

Bu arada, Ermenistan Başbakanı Andranik Margaryan’ın işgal altında tutulan Yukarı Karabağ’ın sözde bağımsızlık kutlamalarına katılacağı bildirildi. Margaryan’ın 1 Eylül’de kutlamalara katılmak için Yukarı Karabağ’a gideceği belirtildi. İşgal yönetimi tarafından düzenlenen bu yılki kutlamalara ABD ve Avrupa ülkelerinden katılımların olması da bekleniyor.

Öte yandan, ABD’nin Erivan’daki yeni büyükelçilik binasının adı açıklanmayan bir Türk firması tarafından inşa edileceği bildirildi. ABD’nin Erivan Büyükelçiliği yetkililerinin Rus Regnum ajansına yaptığı açıklamaya göre, yaklaşık 120 kişilik inşa ekibi bu amaçla yakın zamanda ülkeye gelerek çalışmalarına başlayacak.

Bu gelişmeler yaşanırken Ermenistan ile Rusya’nın 8–12 Eylül 2003 tarihleri arasında ortak askeri tatbikat yapacağı bildirildi. Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, tatbikata Ermenistan’da bulunan Rus askerlerinin katılacağı kaydedildi; ancak tatbikatın yeri ve amacı hakkında bilgi verilmedi. Dış Haberler Servisi

Yorumlar kapatıldı.