İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Haremüşşerif ziyaretleri yine askıya alındı

İki haftadan beri tartışmalara yol açan Haremüşşerif’in gayrimüslimlerin ziyaretine açılması uygulaması çok kısa sürdü. İsrail polisinin, çarşamba günü başlatılan ziyaret serbestisine önceki gün son verdiği ortaya çıktı.

Haaretz gazetesinde dün yer alan bir haberde, İsrail polisinin, önceki gün saat 9–11 saatleri arasında gerçekleşen turistik ziyaretlere saat 10’da son verdiği bildirildi. İsrail polisi, ziyaretlerin tekrar başlatılıp başlatılmayacağı konusunda bir açıklama yapmadı.

Polisin, önceki günden itibaren başlattığı ‘sadece turistik amaçlarla bölgeye gelen kişilere izin verme’ uygulaması da Haremüşşerif’te ibadet etmek isteyen dindar Yahudileri kızdırdı. Dindar kıyafetleri içindeki ziyaretçileri Haremüşşerif kompleksine almayan polis, burada bulunan Mescid–i Aksa’nın yıkılıp yerine Yahudilerin Üçüncü Mabedi’nin kurulmasını savunan ‘Mabed Tepesi İnanlıları’ grubunun üyelerine de ziyaret izni vermedi.

İsrail polisi, sadece çarşamba günü dindar Yahudilerin de Haremüşşerif’i ziyaret etmesine izin vermişti. Yahudiler, İslamiyet’te Mekke ve Medine’den sonra en kutsal üçüncü mekan olan Mescid–i Aksa ile Hazreti Ömer Camii’ni barındıran Haremüşşerif’in, yıkılan tapınaklarının üzerine inşa edildiğine inanıyor. Kudüs, Zaman

Yorumlar kapatıldı.