İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AZG: Ermeni-Azeri Sınırı

Azerbaycan “Lider” Tv tarafından AGİK Bşk. Özel temsilcisi Ancey Kasprçik’in röportajına dayanılarak verilen haberde, Kasprçik’in, ermeni tarafından monitoring esnasında vuku bulan silah atışlarına ilişkin açıklama yapmasını istediği vurgulanmaktadır. Armenpress’in ricasıyla “Lider”in yaydığı bu haberin gerçeklere uymadığını söyledi Dışişleri bak. Sözcüsü Tsyunik Ağacanyan. “Bunu emin olarak söylüyorum ki, Kasprçik’e atfedilen yorumun gerçekle ne kadar uyuştuğunu Sn. Kasprçikle doğrulamak durumundaydık” diyerek vurguladı Ağacanyan.

Ağacanyan’ın sözleriyle, Ermenistan dışişleri bak.’nın AGİK temsilcisi tarafından, ateşin dün ermeni-azeri sınırı Davuş eyaleti Çinar köyü ve Azerbaycan tarafı Tovuz Bölgesi Ağdam köyü yakınlarında AGİK özel temsilcisi ve arazi yardımcıları katılımıyla gerçekleştirilen monitoring esnasında başlayan ateş sonucu monitoring grubunun güvenliğini temin maksadıyla, çalışmaların durdurulduğu bilgilendirildiğini. Ağacanyan ermeni tarafından monitoringe katılan askeri temsilcinin belirttiğine göre açılan ateşte kullanılan silah türlerinin, sınırın o kısmında ermeni tarafınca kullanılmadığını vurguladı. Konuya ilişkin olarak AGİK Bşk. özel temsilcisi Kasprçik ve ermeni tarafı arazi yardımcısı haberdar edildiler. “Aynı zamanda Sn Kasprçik’in de nihai sonuca ulaşmadığını” vurguladı Dışişleri sözcüsü. Kasprçik nihai raporunu AGİK Başkanına ve Monitoring Grubu Başkanlar toplantısıa sunacak.

Ağacanyan, Azerbaycan tarafından yapılan ve iç politika malzemesi olarak kullanılan benzer durumların, öngörülemez ve tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.