İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

radikal: Azerinin sorunu yolsuzluk

AA – BAKÜ – Azerbaycan’da 15 Ekim’deki devlet başkanlığı seçimlerinin tek kadın adayı Lale Şövket Hacıyeva, ülkesinin en büyük sorununun yolsuzluk olduğunu savunarak, seçimi kazanırsa bu konuda sıkı bir mücadele başlatacağını söyledi. ‘Milli Birlik’ seçmen girişimci grubunun adayı olan Lale Şövket, 16 Ağustos’ta başlayan seçim kampanyası vesilesiyle yaptığı açıklamada, Türk askeri üslerinin ülkesine getirilmesinin kendisi için öncelikli konu olduğunu söyledi.

Azeri lidere göre ülkesinin temel sorunları yolsuzlukla mücadele, ekonominin geliştirilmesi ve işgal altındaki Dağlık Karabağ. Hacıyeva, 1993’te getirildiği dışişleri bakanlığı görevinden Devlet Başkanı Haydar Aliyev’in yolsuzluklara olan tepkisizliği nedeniyle istifa etmiş.

İstifasının ardından kendisine önerilen BM Temsilciliği’ni de aynı nedenle reddeden Hacıyeva, daha sonra Liberal Parti’yi kurmuş. Anayasaya göre devlet başkanı adayının bir partinin lideri olamayacağını belirten Hacıyeva oysa bunun ülkesinde ‘âdet haline getirildiğini’ söylüyor. Türkiye ile ilişkilere ise büyük önem verdiğini belirten Hacıyeva,

“Ermenistan’ın Rus üsleri nedeniyle görüşmeler sürecinde güçlü göründü. Buna karşılık Türk askeri üslerinin de Azerbaycan’da mutlaka bulunması gerek” diyor. Hacıyeva, “Türk ordusu dünyanın en güçlü ordularından biridir. Türk uzmanların bizim orduyu kurması gerekir. Azerbaycansız Türkiye zayıf, Türkiyesiz Azerbaycan daha zayıf olacaktır” görüşünü dile getiriyor. Kadın lider iki ülke arasında hâlâ stratejik işbirliği anlaşması imzalanmamış olmasına da dikkat çekiyor.

Yorumlar kapatıldı.