İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Gibson´ın filmi Yahudiler´i üzdü

Mel Gibson’ın yönetmenliğini üstlendiği ve Hz.İsa’nın yaşamının son 12 saatini konu alan The Passion (Tutku) adlı filmin bazı sahneleri tartışma yarattı. Yahudilerin dinleri ve ırkları yüzünden aşağılanmasıyla mücadele eden Anti-Defamation League adlı kurum, Yahudi düşmanlığı yaratabileceği gerekçesiyle filmdeki bazı sahnelerin değiştirilmesini istedi.

Kurum yetkililerine göre, filmde, Hz. İsa’nın öldürülmesine Yahudilerin neden olduğu izlenimi veriliyor.

ADL’nin müdürü Abraham Foxman New York’ta yaptığı bir açıklamada “Film bu haliyle gösterilirse birçok kilisenin yok etmeye çalıştığı, Yahudilere karşı nefret ve ayrımcılık duygularını yeniden alevlendirebilir.” dedi.

ADL’nin din işleriyle sorumlu yetkilisi Rabbi Eugene Korn da, geçtiğimiz hafta Houston Güzel Sanatlar Müzesi’nde filmin özel bir gösterimini seyretti ve Gibson’dan İsa’nın hayatının son 12 saatini gösteren sahnelerde değişiklik yapmasını istedi.

Korn film yapılırken bazı büyük tarihi hataların giderildiğini, fakat hala birkaç önemli hata bulunduğunu söyledi. Korn, filmde vali Pontius Pilate’ın Yahudi başpapazın denetimi altında gibi gösterildiğini, fakat aslında papazın Pilate tarafından atandığını söyledi.

Korn “Bu, Yahudilerle Gibson arasındaki bir anlaşmazlık değildir. Din eğitimi almış birçok Katolik ve Protestan da filmin Yahudi düşmanlığı yaratacağından ve dinler arasında yıllardır iyiye giden ilişkilerin bozulmasına neden olacağından endişelendiğini belirtti.” dedi.

Yapımı ve yönetimi Gibson’a ait olan The Passion adlı filmi bazı Hristiyanlar çok beğendi. Filmin 2004 yılında yayınlanması bekleniyor. (houston chronicle)

Yorumlar kapatıldı.