İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

star: Papa yağmur duası istedi

Avrupa’da tehlikeli boyutlara ulaşan sıcak hava dalgasına karşı Katolik aleminin lideri Papa 2. John Paul harekete geçti. Yazlık sarayından seslenip ‘Herkesi yağmur duasına davet ediyorum’ dedi

HAFTALARDIR kavrulan Avrupa’da tehlike çanları çalıyor. Paris ve çevresinde son 4 günde, 50 kişi 40 dereceyi bulan sıcağa dayanamayıp öldü. Avrupa genelinde ölü sayısının 100’ü geçtiği söyleniyor. İngiltere’de 38 dereceyle rekor kırıldı. BBC’nin haberine göre sıcak en çok bahisçi William Hill’i vurdu. Hill 38 dereceyi tahmin edemedi ve bilenlere 250 bin sterlin ödeyecek!.. Kuraklık nedeniyle çıkan yangınlarda, düne kadar 175 bin hektar orman yandı. Norveç ve İsveç gibi ülkelerdeki su sıkıntısı nedeniyle elektrik santralları felce uğradı. Hollanda’da 9 yıldır ilk kez ‘kırmızı alarm’ ilan edildi.

PARİS İMAMINDAN DUAYA DAVET

BU hafta da etkisini sürdürecek sıcak hava, din adamlarını harekete geçirdi. Paris Camii imamı, Müslümanlar’a yağmur yağması için dua etmeleri çağrısında bulundu. Papa da Roma’nın dışında, daha serin olduğu için tercih ettiği Castel Gandolfo Kasabası’ndaki sarayından halka seslendi. İnsan ve doğa için büyük tehlike oluşturan kuraklığa karşı herkesi yağmur duasına davet etti.

Yorumlar kapatıldı.