İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

star: Patrik Ruhban okulu istedi

Fener Rum Patriği Bartholomeos dün Dışişleri Bakanı Gül’le görüştü. Görüşmeye avukatlarıyla gelen Patrik, Bakan Gül’den Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nun açılmasını istedi.

Bu okul kapalı olduğu için eğitim ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi. Avukatlar ise, halen gündemde olan vakıf malları ve tapu sicilleri gibi konularda Gül’e bilgi verdiler. Patrik çıkışta, ‘Ruhban Okulu’yla ilgili isteğimizin müspet bir yaklaşımla inceleneceği söylendi’ dedi. Barholomeos, içeride neler konuşulduğunu ise şöyle anlattı: ‘Partilerinin ve hükümetlerinin genel tavır ve genel yaklaşımları hakkında bilgi verdiler. Çok memnun ve müteşekkir ayrılıyoruz.’

Patrik’in açılmasını istediği Ruhban (Papaz) Okulu, Anayasa Mahkemesi’nin ‘Özel Yüksekokulların Devletleştirilmesi’ hakkındaki 12 Ocak 1971 tarihli kararından sonra kapanmıştı. Bu karar, yüksek öğretim kurumlarının sadece devlet tarafından açılıp işletilmesini öngörüyordu. Karardan sonra, Ruhban Okulu’nun varlığını sürdürebilmesinin ancak Türk üniversitelerinden birisine bağlanarak mümkün olabileceği belirtilmişti. Patrikhane de okulu kendiliğinden kapatmıştı.

Yorumlar kapatıldı.