İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: KKTC’yle gümrük birliğine erteleme

8 Ağustos— Gümrük birliği anlaşması yapmak üzere hafta başında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne heyet gönderen hükümet, gelen tepkiler üzerine geri adım attı. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, “Anlaşma hazır ancak, imza tarihi için uygun zaman beklenecek” dedi.

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ziyareti öncesi yaptığı açıklamalarla gümrük birliği konusuna açıklık getirdi. Şener, anlaşma metni için haftabaşından bu yana teknik heyetin Kıbrıs’ta çalıştığını söyledi.

“Oluşturmaya çalıştıkları bir taslak anlaşma metni elimize geçmiştir 30 madde civarında bir metin. Ancak teknik heyetler arasında sürdürülen bu çalışmalar henüz tamamlanmamıştır. Bazı ayrıntılar üzerinde teknik çalışmanın devamına ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak böylesine bir karşılıklı işbirliği temelinde her iki tarafın siyasi iradesi vardır.” şeklinde konuşan Şener, Rum kesiminin Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne şikayet ettiğinin hatırlatılması üzerine, “Bunlar sağlıklı değerlendirmeler değil. Anlaşma öyle üç beş günde yapılamaz.” dedi.

Başbakan Yardımcısı, anlaşmanın KKTC’ye uygulanan ambargoyu delerek, Türkiye’yi Avrupa Birliği ile karşı karşıya getireceği yönündeki iddialarla ilgili olarak ise “Herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum. Teknik düzeydeki detaylarla ilgili çalışmalar tamamlanacak derken karşılıklı gümrüklere bağlı ayrıntıları ifade ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar kapatıldı.