İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erbakan: Türkiye 2. Sevr´e götürülüyor- nethaber

Ankara – SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Türkiye’nin yavaş yavaş 2. Sevr’e götürüldüğünü, artık “sağ-sol” kalmadığını, “Milli Görüşçüler ve işbirlikçiler’ kaldığını iddia etti.

Partisinin Ankara İl Başkanlığı’nda yapılan İl Başkanları ve Müfettişleri Toplantısı’nda konuşan Erbakan, dış mihrakların ABD’yi avcuna aldığını, İsrail’in emniyetini sağlamak için Irak’tan sonra İran, Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin ezileceğini savundu.

“AKP’liler sizin talebeniz. Niçin tenkit ediyorsunuz? diyorlar. Çünkü, bunlar yollarını şaşırdılar” diyen Erbakan, “Milli Görüş gömleğini çıkarıp, işbirlikçi sıfatını takındılar” şeklinde konuştu.

Irak’a asker gönderilmesini isteyenleri de eleştiren Erbakan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün ABD ziyaretinde, Türkiye’nin ABD’nin öne sürdüğü bazı koşulları kabul ettiğini iddia ederek, bu koşulları, “Irak’a asker gönderilmesi, Ermeni sınırının açılması, Annan Planı’nın uygulanması, İran’a karşı ABD ile birlikte hareket edilmesi, Kuzey Irak’a kesinlikle girilmemesi” olarak sıraladı.

Eski Milli Görüşçüler’in “flocsera” hastalığına tutulduğunu ifade eden Erbakan, “Bu, üzümlere araz olan bir hastalıktır. Bunlar eskiden Milli Görüşçüydü, tatları da üzüme benziyordu. Şimdi sirke oldular” dedi. Erbakan, Başbakan Erdoğan’ın attan düşmesiyle ilgili olarak da “Bu atın çok şahsiyetli bir at olduğunu gösteriyor” dedi.

SP Genel Başkan Danışmanı Yasin Hatipoğlu da Erdoğan’ın attan düşmesi üzerine yazdığı şu dörtlüğü okudu:

“Atı sakin görünce, ona kandı Başbakan.

Üzengiye basınca havalandı Başbakan.

Ata her kişi biner, er kişi şahlandırır,

Yağız atın sırtını grup sandı Başbakan”

Yorumlar kapatıldı.