İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Ermenistan: Türkiye ile diyaloğa hazırız

10 Temmuz 2003— Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan ise, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesinde önemli rol oynayabileceğini söyledi.

Oskanyan, yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Haziran ayında Madrid’de yaptığı görüşmeye değinerek, “İki ülke arasında diplomatik ilişki kurulmasını amaçlayan ‘küçük adımlar’ süreciyle ilgili fikir birliğinin bu görüşmede elde edildiğini” kaydetti. Oskanyan, “Ankara’nın bu konudaki tutumu değişmeden kalırsa, birkaç ay içinde bazı konularla ilgili süreçlerde başarı kazanacağımıza inanıyorum” dedi.

‘SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRİYORUZ’

Öte yandan Ermenistan Parlamento Başkanı Artur Bağdasaryan, İtalya Dışişleri Bakan Yardımcısı Margarita Boniver başkanlığındaki AB Troyka heyetini kabulünde yaptığı açıklamada, ülkesinin Avrupa’ya entegrasyon politikasını başarılı şekilde sürdürdüğünü savunarak, Avrupa Konseyi’ne karşı üstlendikleri sorumlulukları yerine getirdiklerini kaydetti. Hukuk sistemi ve yasaların Avrupa ile uyumu konusunda bir komisyon kurulduğunu ve çalışmalara başladığını anlatan Bağdasaryan, bu çalışmanın sonuçlarının yakın gelecekte parlamentoya getirilmesinin beklendiğini ifade etti.

Yorumlar kapatıldı.