İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN SAVUNMA BAKANLIĞI, KARABAĞDA ASKERİ İŞLEMLERE TEKRAR BAŞLAMA YÖNÜNDE AZERBAYCAN SAVUNMA BAKANLIĞI BASIN HİZMETLERİNİN AÇIKLAMASINI TEKZİP ETTİ

Pazartesi sabah Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın hizmetleri, Karabağ’da askeri işlemlerin tekrar başladığına dair bir bülten yayınladı. Son iki günde, azerbaycan ve ermeni askeri bölgeleri arasında silahlı çatışmaların olduğunu duyurdu Press.certre.ru. 5 temmuz gecesi, Azerbaycan Fizuli bölgesi Karahanbeyli köyünde çatışmalar olmuş. Bu köyün yarısı, ermeni güçlerinin denetimi altında bulunmaktadır. Azerbaycan Sav. Bak. Basın hiz. Bildirdiğine göre, ermeni askerler köyün Azerbaycanlıların yaşadığı bölümüne saldırmışlar. Azerbaycan tarafına göre, 1.5 saat süren çatışmalarda 5 asker öldürüldü, azerbaycan tarafından 2 şehit var. Ayrıca 4 azerbaycanlı yaralandı. Ermeni tarafından da yaralılar var. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, basın hiz. Azerbaycan Beylaka bölgesinde de Pazar gecesi çatışmalar olduğunu duyurdu. Burada karşılıklı ateş sırasında, Azerbaycan ordusundan bir teğmenin şehit olduğu bildirildi. Azerbaycan ordozundan 4 asker yaralı var.

Ermenistan savunma Bakanlığı Enformasyon ve propaganda Bl. verilen bilgileri tekzip etti ve benzer bilgilerin muhtemel olduğunu ve, Azerbaycan’da önümüzdeki günlerde yapılacak olan Başkanlık seçimleriyle alakalı olduğunu bildirdi.

Bakü, 7 temmuz, Noyan Tapan

Yorumlar kapatıldı.