İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ABD ULUSLARARASI GELİŞİM AJANSI DİASPORAYLA İLİŞKİLERİ GENİŞLETİYOR

Erivan’daki USAID ofisinde, Toplumla İlişkiler bölümü açıldı. Bu çalışmaları Raffi Koçyan yapacak olup, diaspora kuruluşlarıyla ilişkilerin geliştirilmesi de oun sorumluluklar arasında yer alıyor.

USAID Ermenistan Ofisi, Ermenistan’a yönelik ilgisini dışavuran Amerikalılarla ilişkilerini yeni bir düzeye çıkarmaya çalışıyor. Raffi Koçyan, USAID çalışanlarına katılarak, amerikalı ermenilerle daha yakın ilişki kurmaya, Ermenistan’daki USAID projelerinden amerikalıları daha iyi bilgilendirmeye, Ermenistan’ın geleceğinden endişeli yapılarla müttefik oluşturmaya ve işbirliği sahaları yaratma yolunda çalışacaktır.

Sn. Koçyan; USAID tarafından gerçekleştirilen çokyönlü ve çeşitli projeler hakkında, Diaspora kitle iletişim araçlarını, diaspora ermeni topluluğunu ve amerikan geniş toplum kesimlerini zaman zaman bilgilendirecektir. Topluluğun USAID’e düşüncelerini nakletmesi ve USAID çalışmalarıyla ilgili meselelerde başvurması talep edilmektedir. Sıklıkla aydınlatılması gereken durumlar, demokrasi, sosyal durum, sağlık ve ekonomik gelişim alanlarında USAID tarafından gerçekleştirilen projelerin daha iyi tanıtılması amacıyla ilerde internet iletişim araçlarından faydalanılacaktır.

USAID, 10 yıldan fazla Ermenistan’da faaliyet gösterdiği süre zarfında 600.000.000 ABD$’ndan daha fazla değerde proje gerçekleştirmiştir. USAID; Amerikan ermeni toplumu ve birçok amerikan ermeni hayri kuruluşlarının da, çoğu zaman USAID’le işbirliği yaparak Ermenistan’a, aynı şekilde milyonlarca dolar tahsis ettiğinin bilincindedir.

USAID/ARMENIA

Yorumlar kapatıldı.