İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Galata’da şenlik var!

NTV-MSNBC

26 Haziran 2003— Tarih boyunca İstanbul’dan hep farklı olan, çok kültürlü yapısını, mimari dokusunu günümüze kadar koruyan ve çok kültürlülüğün etkisini taşıyan semt, gelenekselleşen ‘Galata Şenliği’ne bu yıl 15. kez ev sahipliği yapacak. Organizasyonunu Şehri İstanbul Derneği’nin yaptığı şenlik, Beyoğlu Belediyesi, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Birçoğu ücretsiz olan etkinlikler kapsamında müzik, dans, tiyatro, edebiyat, sinema, resim gibi sanat dallarında faaliyet gösteren sanatçılar sanatseverlerle buluşacak, halk oyunları gösterileri, mahallelinin el sanatlarını satabilmelerinin sağlanması için kermesler ve turlar düzenlenecek.

Şenlik kapsamında tarihi binaların cephelerine yapının tarihçesinin anlatılacağı Türkçe ve İngilizce plaketlerin konulacak. Ayrıca Galata Kütüphanesi’nin kurulma çalışmalarına başlanacak ve mahallelinin eğitim düzeyini yükseltecek faaliyetlerin başlatılması için girişimlerde bulunulacak. Bölgede turizmin canlandırılmasına katkıda bulunacak şenliğin, İstanbul’un diğer dünya kentleri içinde hak ettiği yere gelmesinde de önemli katkı sağlayacağı düşünülüyor…

OSMANLI BANKASI MÜZESİ GALATA ŞENLİĞİ’NDE ŞENLENİYOR

Tarihi Galata semtinin tarihi mekanlarından Osmanlı Bankası Müzesi, Galata Şenliği kapsamında 28 Haziran’da ‘Galata’nın Bugünü ve Geleceği’ konulu panele ve Fotoğraf Sanatçısı İsa Çelik’in dia gösterisine ev sahipliği yapacak. Osmanlı Bankası Müzesi’ne giriş 26-29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Galata Şenliği boyunca ücretsiz olacak.

PANEL

Osmanlı Bankası Müzesi’nde, Galata Şenliği kapsamında 28 Haziran Cumartesi günü saat 14:00’te ‘Galata’nın Bugünü ve Geleceği’ konulu panel gerçekleştirilecek. Prof.Dr. Edhem Eldem, Gazeteci-Yazar İpek Çalışlar, Mimar Korhan Gümüş, Karikatürist Behiç Ak, Mimar Mete Göktuğ ve Gazeteci Nadire Meter’in katılacağı panelde, yüzyıllardır farklı inançların, farklı kültürlerin yaşadığı Galata’nın tarihsel ve sosyal yapısı incelenecek. Semtin bugünü değerlendirilecek, kültürel ve mimari dokusunun geleceğe taşınması için yapılması gerekenler ele alınacak.

GALATA FOTOĞRAFLARI SERGİLENECEK

Aynı gün Osmanlı Bankası Müzesi’nde düzenlenecek bir başka etkinlik de Fotoğraf Sanatçısı İsa Çelik’in Galata fotoğraflarından oluşan dia gösterisi. Çelik, fotoğraflarıyla izleyicileri Galata’nın taş evlerinin gölgesinin vurduğu dar sokaklarında bir geziye çıkaracak.

Yorumlar kapatıldı.