İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

nethaber: TIME DERGİSİ KAPAK YAPTI: Amerika bu konuyu tartışıyor: Müslümanları Hıristiyanlaştırmalı mıyız?

New York Times’ın önceki ay başlattığı misyonerlik tartışmasını Amerikan Time dergisi bu hafta kapak konusu yaptı. Time, ABD’nin askeri müdahalelerinin ardından oluşan otorite boşluğunun misyonerlerce doldurulmasının ne kadar doğru olacağını sorguladı

Misyonerlerin faaliyetlerinin iç yüzünü yansıtan dergi, bu kişilerin İslam hakkında nasıl bilgilendirildiğini de gözler önüne serdi: 11 Eylül’den sonra gittikçe yoğunlaşan misyonerlik faaliyetlerine katılmak için 4 bin 500 kişilik bir gönüllü ordusu New York’ta 150 saatlik bir eğitimden geçiyor. Verilen seminerlerle İslam hakkında bilgilendirilen misyonerler, gittikleri ülkelerde nelere dikkat etmeleri konusunda uyarılıyor. Özellikle israil konusunda asla itiraz etmemeleri şeklinde öğütler alıyorlar.

“İslam teröristtir”

Konferans salonlarında gerçekleşen toplantılarda “İslam dini teröristtir, Müslümanlar ise kurban” şeklinde sunumlar yapılıyor. Sunumlar, İslam’a yönelik sert çıkışları ile tanınan ABD Adalet Bakanı John Ashcroft’un sözleri ile destekleniyor. Ashcroft’un “İslam dininde Tanrı sizden kendi çocuğunuzu kurban etmenizi ister, Hıristiyanlık’ta ise Tanrı kendi oğlunu sizin canınızı kurtarmak için gönderir” şeklindeki sözünü tekrarlayan konferans başkanı, “İşte bu nedenle en büyük kitle imha silahı olan İslam’dan kurtulmalıyız” diyerek çağrıda bulunuyor.

“Din askerleri”

Kendilerini “din askeri” olarak tanımlayan misyonerler, “öncü birliklerini” Irak savaşının ardından bu ülkeye yolladılar bile. Şimdi ABD askerlerinin yanısıra bu “askerler” de Irak halkının geleceğini şekillendirmeye uğraşıyor. 11 Eylül’ün ardından, İslam ülkelerine karşı oldukça agresif bir hamle başlatan misyonerlerin yarısını Amerikalılar, 3’te birini ise Protestan gönüllüler oluşturuyor. Son 20 yılda sayıları ikiye katlanarak 30 bine ulaşan misyonerler Müslümanlar’ı kendi dinlerine çekmeye çalışıyor.

Yardım maskesi

Özellikle Yemen, Lübnan ve Afganistan’da gösterdikleri açık faaliyetlerin bedelini ağır ödemelerinin ardından çalışmalarını gizli olarak yürütüyorlar. Büyük kısmı Müslümanlar’a yaklaşabilmek için İslam’ı derinlemesine öğrenerek sevecen ve sıcak bir üslup ile yaklaşıyor. Bazı zamanlarda yardıma muhtaç Müslümanlar’a yemek ve para dağıtımı gibi görevlere öncülük ediyorlar. Bazen de medya aracılığı ile halka ulaşıyorlar.

Yorumlar kapatıldı.