İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Kınalıada´da Kanser Korkusu´ adlı NTV Haberi ile ilgili açıklama

NTV de yayınlanan “Kınalıada’da kanser korkusu” adlı yazı isabetsiz bir zamanda, Kınaliada müdavimlerini oldukça rahatsız edecek bir biçimle kaleme alınmış.

Kınaliada tepesinde kurulan bir sürü kulelerdeki antenlerin adanın estetiğine gölge düşürdüğü gün gibi aşikâr. Cidden cok çirkin bir görünüş arz ediyor. Ama şunu teslim etmek de gerek: bir telekomunikasyon mühendisi olarak, bu tip antenlerden yayılan elektromanyetik dalgaların kuvvet ve yoğunluğunun olabilecek en üst düzeyini göz önüne alarak anten çıkışından 100 metre sonra insan vücudunda olumsuz etki yapacağı haberi tamamen hissi ve belki de kasdi spekülasyonlara dayanırken şimdiye kadar teknik ve tıbbi yönden bu dalgaların insan vücudundaki ters tepkisi isbat edilmemişti. Hele bu dalgaların iyonlaştırıcı radioaktivite ile ilgili bir kaynak olacaği ise ancak bu işi bilmeyenlerin söyleyebileceği bir durum arz ediyor.

Kınalıada’da bu elektomanyetik dalgaları yayan antenlere hiçkimsenin 100 metreden daha yakın uzun bir zaman duracağını tahmin etmiyorum. Bu kalemden, bu antenlerin ve madeni direklerin çok çirkin bir manzara ile adanın estetiğini bozduğu doğru fakat sıhhate zararllı kanserojen olduğu da tam bir bedava spekülasyon…

Bu meyanda adadakı gayrimenkul fiyatlarına ters etki edebilecek bu gibi dedikodularin menşeini de araştırmak gerek.

Yorumlar kapatıldı.