İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Kınalıadalılarda kanser korkusu

Kadir Bayram

NTV

24 Haziran 2003— Ada’daki kanser vakalarında ciddi bir artış gözlenirken Kınalıada halkı bu artışın, Ada’da kurulu bulunan yayın verici istasyonlarından kaynaklandığı görüşünde. Anıtlar Kurulu’nun da kaldırılmasına ilişkin karar aldığı antenlerin, boş bir adaya taşınması isteniyor.

90’lı yıllardan bu yana Ada’ya yerleşen 11 yayın kuruluşunun “verici anteni” Kınalıada halkının korkulu rüyası oldu. Ada halkı, artan kanser vakalarını, antenlerin “radyoaktif etkilerine” bağlıyor.

Halk vericilerin boş bir adaya taşınmasını isterken antenlerle ilgili prosedürün de oldukça karışık olduğu ortaya çıktı.

SİVRİADA İHTİMALİ

”SİT bölesi” olan Kınalıada’dan vericilerin kaldırılması için “Anıtlar Yüksek Kurulu”nun, 1996 yılında aldığı karar var. Kararda “antenlerin, insan yaşamayan Sivriada’ya taşınması” isteniyor.

Antenlerin kurulduğu alansa,Aorman Bakanlığı’na ait ve Kurul kararını önemsemeyen Bakanlık, vericiler için kira almaya devam ediyor.

Nakil için çağrı yapan bir isim de Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden. Başkan Özden de vericilerin Sivriada’ya taşınması çağrısı yaptı.

Yorumlar kapatıldı.