İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: BAY VE BAYAN ARET VE MONİK YERGANYAN’A ERMENİ APOSTOLİK KİLİSESİ EN YÜKSEK NİŞANI

15 Haziran’da Az. Eçmiadzin’de Tüm Dünya Ermenileri Başpatriği Karekin II; Istanbullu Ermeni hayırseverler Aret ve Monik Yerganyan’ları, Ermeni Apostolik Kilisesi en yüksek nişanı olan, Az. Grigor Lusavoriç nişanıyla onurlandırdı.

Başpatrik hayırseverlere nişanı teslim ederken “Biz Yerganyan’ları, kutsal alanların korunmasında gösterdikleri çabada, onların ulusal ve vatansever ruhunu yüksek değerlendiriyoruz. Biz onların ermeni Apostolik Kilisesi ve Az. Eçmiadzin’e yönelik koruyucu yaklaşımını destekliyoruz” dedi.

Haşmetmeabları, dünyanın çeşitli yerlerinde Istanbul’lu ermenilere rastladığını, onları birer gerçek ermeni hristiyan, Ana Kiliseye bağlı ve ulusal değerlerin korunması işine titizlikle önem veren evlatlar olduklarını belirtti.

Bay ve Bayan Yerganyanlar taltifden ötürü müteşekkir olduklarını beyan ettiler ve bundan sonra da sözlerine bağlı kalarak, Ermeni Kilisesine hizmetlerine devam edeceklerini söylediler.

İlk defa Ermenistan’da bulunan Istanbullu hayırseverler, Sevan’daki Vazkenyan Okulu’nu, Erivan’daki Az. Grigor Lusavoriç Ana Kilisesi’ni, Nork’taki Ermeni Çocuklar evi’ni ziyaret ettiler ve Ermeni Kilisesinin faaliyetleriyle tanıştılar.

Az. Eçmiadzin, Enformasyon Bl.

Yorumlar kapatıldı.