İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: YOLLAR KASIMA KADAR YAPILMALI

Lins Fonu Yönetim Kurulu Bşk. ve Dışişler Bşk. Vartan Oskanyan, Başkan yardımcısı ve Cumhurbaşkanı Çalışma Grubu Bşk. Ardaşes Tumanyan’ın başkanlığında bir heyet Pazar erken saatlerde yapılan çalışmaları denetlemek üzere yola çıktılar.

İlk durak Dikranaşen-Zankagadun yenilenen yoluydu. Fon yöneticileri ve diğer sorumlular, yolun çeşitli yerlerinde duraklayarak çalışmalarla, çalışanların sorunlarıyla ve projeye ilişkin bilgi aldılar. Başlıca ve heryerde tekrar edilen talep, çalışmaların progrem gereği, bu yılın 1 kasım’na kadar bitirilme zorunluluğuydu.

İkinci durak, Malişka’yı transit geçen 6,7 km uzunluğundaki yoldu. Yolun 1,3 km şu anda hazır durumda.

Erivan-Yeğeknatsor yolu, şimdi Selim dağ geçişiyle Sevan-Kavar-Marduni-Vartenis otoyoluyla birleşmekte. Bu yolun daha önceden asfaltlanmış olan 22 km’si bakımsızlıktan bozulmuş durumda. Burada önce çukurlar doldurulup sonra asfaltlama çalışmaları devam edecek. Su ana kadar 9km’lik alan tamamıyla yenilenmiş durumda. Bu alandaki yol yapım çalışmaları bittiğinde, Ermenistan’ın değişik bölgelerle bağlantısı daha da aktif hale gelecek. Özellikle bu bölgedeki ovalar, hayvancılık için bulunmaz fırsatlar yaratıyor.

Hayvancılıkla uğraşan Asdğatsor köylüleri Erivan’dan gelen heyeti büyük bir içtenlikle kabul ettiler. Yolun yapılmasından ötürü Ardaşes Tumanyan’a memnuniyetlerini ifade eden köylüler elektriklerinin olmadığından yakındılar. Başkanlık Çalışma grubu Bşk. teknik olanakların elverdiği ölçüde problemin çözüleceği sözü verdi.

Bir sonraki duraksa, yaklaşık 25 yıl önce başlamış, Dilican-Sevan Tüneli’ydi. Yapım çalıışmalarına bir yıl önce tekrar başlanan Tünel, 2,2km uzunluğunda olacak olup, Sevan-Dilican Yolu’nu 4 km kısaltmaktadır. 7 milyon dolara malolacak bu proje son aşamasına ulaşmış durumda.

Son durak Dzağghatsor’du. Olimpik Spor Kompleksi Kins olanaklarıyla yenileniyordu. 1,2 milyon dolara malolacak projeye bu yılın Ocak ayında başlandı. Bu çalışma da bu yılın Kasım ayında bitirilmiş olacak.

Ara Mardirosyan Erivan-Yeğeknatsor-Martuni- Dilican- Erivan

Yorumlar kapatıldı.