İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Tezcan ABD’de Ermeni lobisiyle temasta

Washington

AA

13 Haziran 2003— Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Tezcan ile görüşmek için, “Önce soykırımı kabul edin” şartını öne sürerken, diğer Ermeni kuruluşlarına da, Büyükelçi Tezcan ile görüşmemesi çağrısında bulunmuştu. Ancak Tezcan’ın, ANCA’nın çağrısına uymayan Amerika Ermeni Asamblesi ile bir araya gelerek, yararlı bir görüşme yaptığı öğrenildi.

Ecvet Tezcan, Dışişleri Bakanlığı’nın, ABD’deki Ermeni kuruluşlar ve liderlerle ilk kez doğrudan temas kurma çabası çerçevesinde, bu hafta başında ABD’ye gelmişti.

Büyükelçi Tezcan’ın, Washington’da muhatabı Amerikalı yetkililerle temasta bulunduktan sonra Ermeni nüfusunun yoğun olarak yaşadığı California eyaletinde, Los Angeles kentinde yine Ermeni toplumu temsilcileriyle bir araya gelmeyi planladığı belirtiliyor.

‘ZAMANLAMA TESADÜF’

Washington’daki Türk diplomatik kaynakları, Büyükelçi Tezcan’ın ABD ziyaretinin zamanlamasının “tamamen tesadüf” olduğuna dikkati çekiyorlar. Amerika Ermeni Ulusal Komitesi , Senato’da bu hafta gündeme getirilen sözde Ermeni soykırımını dolaylı yoldan tanımaya yönelik tasarının ilerlemesi endişesiyle Türkiye’nin bu tür bir girişimde bulunduğunu iddia etmişti.

Yorumlar kapatıldı.