İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Çıplak Ayaklar’ provada

‘Akdeniz Ülkeleri Sahne Sanatlarını Destekleme Fonu’ tarafından gerçekleştirilen inceleme projesi dünyanın çeşitli ülkelerinden dansçı ve koreografları buluşturuyor.

‘Çıplak Ayaklar Dans Kumpanyası’ ise ‘Türkiye’de Modern Dans’ konulu üç günlük projede sahne alacak ilk grup. Çıplak Ayaklar Dans Kumpanyası 13 Haziran Cuma Akşamı saat 20.30’da Boğaziçi Üniversitesi Murat Dikmen Salonu’nda sahne alacak.

Farklı disiplinlerden gelen 8 dansçının oluşturduğu kumpanya, değişken bir kadroya sahip. Topluluğun kurucularından Mihran Tomasyan, farklı öğelerden yararlandıklarını belirtiyor. Tomasyon çalışmalarını şu sözlerle açıklıyor: “Kumpanya aslında her türlü malzemeden yararlanmaya çalışıyor. Modern dans tekniklerinin çoğundan yararlanmaya çalışıyor. Sadece hareket üstünde de çalışılabiliyor. Yani gösteride sadece hareket üzerinden yapılmış işlerde var. Tiyatrodan da malzeme kullanıyor.”

‘NEDEN?’

‘Çıplak Ayaklar Dans Kumpanyası’nın sunacağı gösterinin başlığı ‘Why? Neden? İnçu? Çima?… ‘. Yani farklı dillerde ‘Neden?’. Kısa hikayelerin birleşmesinden oluşan gösteride özellikle savaş sahnesi ilgi çekici.

‘TÜRKİYE’DE MODERN DANS’

İstanbul’da 13-15 Haziran tarihleri arasında Akdeniz ülkeleri sahne sanatları destekleme fonu başkanı Roberto Cimetta’nın, Avrupa kültür vakfı, Fransız kültür ve Alman kültür merkezlerinin desteğiyle ‘Türkiye’de Modern Dans’ın konumu gündeme getirilecek.

Çalışmada 14 Haziran akşamı ‘Olgun Kuşak’tan Aydın Teker, Mustafa Kaplan, Beyhan Muprhy ve Geyvan McMillen gibi koreografların yapıtları sahnelenecek.

Türkiye’de dans sanatının eğitmen, yönetmen, koreograf ve dansçılarının yabancı meslektaşlarına sunacağı panel ve gösterilere Fransa, Almanya, İsviçre, İspanya, Yunanistan, Ürdün, İtalya, Slovenya, Macaristan, Hollanda, Belçika, Tunus ve İngiltere’den de dansçı, koreograf ve kültür menajerleri katılacak, çalışmaların ve sorunların paylaşılacağı oturumlarda ileriye dönük proje ve alışveriş olanakları tartışılacak….

Yorumlar kapatıldı.