İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: NATO TATBİKATLARI ERMENİSTAN’DA 16-27 HAZİRAN’DA YAPILACAK

16-27 haziran’da, 19 ülkeden, yaklaşık 400 asker Ermenistan’da, Vazken Sargsyan Askeri Enstitüsü’nde “Ortak Mükemmel Çaba-2003” (OMÇ-2003) tatbikatlarında buluşacaklar. Tatbikatların Erivan’da konuşlandırılan Basın Hizmetleri’nin belirttiğine göre, bunlar NATO “Barış Adına İşbirliği” Programı kapsamında, Güney alanında, temel kara tatbikatlarıdır. Benzer tatbikatlar Ermenistan’da ilk defa düzenlenmektedir. Tatbikatlara katılan NATO üyesi ülkelerse; Kanada, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Polonya, Türkiye, Büyük Britanya ve ABD. İşbirliği yapan ülkelerse; Ermenistan, Avusturya, Bulgaristan, Makedonya, Gürcistan, Litvanya, Moldova, Romanya, Rusya, Slovakya ve Özbekistan.

Aynı kaynağa göre, bu Rusya’nın NATO Tatbikatlarına ilk katılımı olacak. Tatbikatların çokuluslu güç yapısında, Rus Ordu subayları ve bir birlik de yer alıyor.

OMÇ Tatbikatları dizisi, barışa yardım işlemlerine ilişkin, küçük kuvvetler düzeyinde, temel bilgiler vermektedir.

Açıklamada, OMÇ-2003’ün, denizci Gregory G. Johnson tarafından planlandığı belirtilmektedir. Tatbikatları, Tümgeneral Antonio Kintana yönetecektir. Tatbikatların 2 eş müdürleriyse; NATO Güney Kuvvetleri Güney Komutanlık temsilcisi Albay Ahmet Kabak ve Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan General Murad İsahanyan.

Erivan, 12 Haziran, Noyan Tapan

Yorumlar kapatıldı.