İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: LEVON ARONYAN’IN MUHTEŞEM OYUNU

Avrupa Satranç Birinciliklerinde; Ermenistan şampiyonu ve Dünya Gençler şampiyonu 21 yaşındaki Levon Aronyan önde gidiyor. Vahanyan’a göre; genç ermeni satranççı, kendi oyun düzeyiyle, herhangi bir grosmasterle yarışabilir. Aronyan, hiçbir yenilgi almadan, beraberliklerine yengilerini de ekleyerek, listede devamlı ilerliyor. 10. turda rus Filipov’u emin bir şekilde yenen Levon, şu anda sadece yarım puanla, liste başında yer alan Ayzmayparaşvili’den (7.5 puan) geride.

Minasyan, Alekseev’e karşı etkileyici zafer kazandı. Ardaşes 6.5 puanla öncüler grubunda. Bu grupta, benzer sonuçlara sahip, rakipleriyle barış yapan; Sargsyan ve Movsisyan da bulunuyor. Üzüntüyle belirtelim ki, diğer ermeni grosmasterlerin işi yolunda gitmedi. Asryan Avrupa bir önceki şampiyonu Sudovski’ye yenilerek ilk yenilgisini aldı. Lputyan, Kalgin’in beraberlik teklifini temkinsizce reddetti ve sonuçta yenildi. Vahanyan da yenildi. Anastasyan’sa kendi hesabına 1 puan ekledi.

Kızlarımız siyahlarla oynadılar. Danielyan, tanınmış grosmaster Pengin’i yendi ve 5.5 puanla öncüler grubunda. İsveçli Kremlinki’yle berabere kalan Mgrdiçyan’ın da 5.5 puanı var. Kaloyan, Anderson’u; Hlğatyan’sa Lauterbah’ı yendi.

Yorumlar kapatıldı.